Pandan Cupcakes Med Kokos Smørkrem

Endelig er det helg igjen dere! Og tenk at det allerede er november 🙂 Jeg syns at helgen alltid går over altfor fort, og derfor bør den alltid feries med noe godt! I dag frister jeg derfor med super gode Pandan Cupcakes, sammen med en fluffy og nydelig kokos smørkrem 🙂

Kombinasjonen mellom pandan og kokos er noe du finner overalt i asiatiske land, og jeg syns kombinasjonen virkelig er helt magisk! Håper du vil teste disse unike cupcakesene i helgen 🙂

ingredienser til 20-22 cupcakes

 • CUPCAKES
 • 200 g romtemperert smør

 • 200 g sukker

 • 4 egg

 • 200 g mel

 • 2,5 ts bakepulver

 • 2 ts vaniljesukker

 • 4-5 dråper pandan essens

 • KOKOS SMØRKREM
 • 250 g romtemperert usaltet smør

 • 450 g melis

 • 6 ss kokosmelk

 • 1 ts vaniljesukker

FREMGANGSMÅTE:

Start med å forvarme ovnen på 180 grader, over og under varme.

Bruk en håndmikser eller maskin og pisk smør og sukker sammen til det blir fluffy, i ca. 5 minutter. Deretter tilsetter du et og et egg av gangen. Pisk lett mellom hvert egg. Ha helt til slutt mel, bakepulver, vaniljesukker og pandan essens oppi. Pisk til du får en jevn og glatt røre.

Fordel røre i muffinsformer (les tips), bør være ca. 3/4 fulle. Sett de inn midt i ovnen i ca. 12-15 minutter.

Avkjøles på en rist. Her ser du forskjellen om du bruker store eller små cupcakes former. PS! Vi har fått en helt ny ovn og jeg sleit derfor litt med temperaturen, men vanligvis vil du ikke få sånne “topper” 🙂

Mens cupcakesene avkjøles, kan du lage kokos smørkremen. Bruk håndmikser eller maskin til å piske sammen smør, melis og vaniljesukker i ca. 3-5 minutter til alle ingrediensene er godt mikset sammen. Deretter har du oppi kokosmelk og pisker i ca. 2 min til.

Dersom du opplever at smørkremen blir for bløt pga. temperaturen i rommet, kan du legge den litt i kjøleskapet.

Bruk sprøytepose og ønsket sprøytetipp til å sprøyte smørkremen ut 🙂 Jeg pynter med litt tørket kokos og karamell saus for bildenes skyld, men disse er helt perfekt som de er 🙂

TIPS:

 • Pandan essens kjøpes fra asiatiske matbutikker. Du kan også bruke pandan paste.
 • Hvor mange cupcakes du får er opptil om du bruker små eller store former. Bruker du vanlige muffinsformer kan du få mellom 20-22 stk. Har du store og dypere cupcakesformer, vil du få mellom 12-14 stk.
 • Smørkremen skal dekke til alle cupcakesene, ettersom du vanligvis vil sprøyte mer smørkrem på de større cupcakesene.

For andre desserter, ta en titt her 🙂

Ønsker dere en riktig fin lørdag videre, og kom gjerne innom i morgen for en splitter ny ukesmeny!
Klem TuTu

8
Kommenter

Legg inn en kommentar

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Fan!
Guest
Fan!

Hei! Helt fantastisk blogg!! Og jeg håper du skal ha matkurs! 🙂 jeg har et lite ønske, er det mulig å lage et innlegg der du viser hva slags ingredienser du bruker? Typ bilde av de forskjellige typene soyasaus, oystersaus osv? 🙂

Ingrid
Guest
Ingrid

(jeg får ikke svart deg direkte på kommentaren) Vi har testet biff chop suey, innbakt kylling i appelsinsaus, five spice hoisin chicken og spicy dumplings! Orange chicken og spicy dumplings har vi laget to ganger allerede 😀 så har vi laget mango sago to ganger (det var noe av det beste vi har smakt!), mochi ice-cream og mitarashi dango. Jeg har lagt ut story av maten (og tagget deg) to ganger, og har fått masse tilbakemelding! Gleder oss til å prøve mer!

Ingrid
Guest
Ingrid

Jeg må bare få sagt hvor utrolig glad jeg er for å ha funnet denne bloggen!! Jeg og samboeren min elsker asiatisk mat, men vi har hatt en oppfatning av at det er vanskelig å lage og vanskelig å finne/få tak i ingredienser.. vi fant profilen din på instagram og videre bloggen din for ca en uke siden, og har bare laget retter fra bloggen sin siden! Selvfølgelig med tilhørende desserter, også herfra.. alt vi har smakt sliter vi med å rangere siden alt har vært så utrolig godt! Vi gleder oss til å prøve enda flere av oppskriftene dine!… Read more »

Tone Hansen
Guest
Tone Hansen

Skal det bære ingefær også oppi? 😊