Kylling Gyoza

Første gang jeg delte en Gyoza oppskrift var nesten 6 måneder siden, da vi var i påskeuken. Denne gangen med kylling og andre herlige indregienser 🙂 Det beste med gyoza i mine øyner er den sprø stekeskorpen og de saftige og smakfulle fyllet!

Under kurset mitt vil jeg veilede dere step-by-step hvordan det vil få de perfekte pannestekte dumplingsene – så meld deg gjerne på her dersom du er interessert 🙂

INGREDIENSER TIL 22-24 STK

  • FYLL
  • 200 g kylling kjøttdeig

  • 1 revet gulrot

  • 1 finhakket hvitløksfed

  • 1 hakket gressløk

  • 1/4 finhakket løk

  • 1/2 ts revet ingefær

  • SMAKSTILSETNINGER
  • 1,5 ss potetmel

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ss oystersaus

  • 2 ts sesamolje

  • 1 ts sukker

  • 1 ts sake (risvin)

  • 1/4 ts pepper

  • TILBEHØR
  • 20-22 Gyoza wrapper

  • Vann

  • Matolje til steking

  • 1 ss sesamolje

  • 1 – 1,5 dl kokende vann

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk Instagram sine høydepunkter!

Start med å kombinere alle ingrediensene til fyllet i en bolle. Tilsett deretter alle smaktilseningene, og bruk gjerne kjøkkenhansker til å blande alle ingrediensene godt sammen. La fyllet marines i minst 30 min.

Jeg har filmet hele fremgangsmåten og hvordan jeg wrapper på Instagram stories/høydepunkter som blir delt kl.14.30. Dersom du ønsker step-by-step bilder på hvordan jeg wrapper disse, ta en titt på forrige oppskrift her 🙂

STEKING:

  1. Varm en stekepanne på medium høy varme med ca. 1 ss matolje. Legg ca. 1/3 eller halvparten av gyoza inn av gangen. 
  2. Stek til du får den samme gyllenbrune stekeskorpen som på bildet. Ca. 2 minutter – 3 minutter.
  3. Hell inn mellom 1 – 1,5 dl kokende vann. Avhengig av hvor stor din stekepanne er. Vannet bør dekke 1 cm av gyoza´n. Sett deretter på lokk, skru varmen ned til medium og stek i ca. 7-8 minutter, eller til vannet nesten er borte. Husk å ikke ta av lokket underveis. 
  4. Ta av lokket når pannen er tom for vann, og la resten av vannet fordampe. Skru varmen ned til lav og tilsett sesamolje i pannen. Vend litt på pannen slik at sesamoljen blir jevnt fordelt utover. Sett på lokk og stek i ca. 2-3 minutter til. Bunnen skal være gyllenbrun og crispy som på bildet nr. 2. 

Super sprø bunn og skikkelig saftige på innsiden!

Da er det bare å servere disse varme med litt soyasaus og chili olje 🙂

For andre japanske oppskrifter ta en titt her, og andre dumplings oppskrifter her 🙂

TIPS:

  • Gyoza Wrapper kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
  • Du kan også lage fyllet kvelden før.
  • Jeg bruker japansk soyasaus (Kikkoman) som du finner fra vanlig dagligvare butikker for en autentisk smak.
  • Ferdig wrappet gyoza kan oppbevares i kjøleskapet opptil en dag. Husk å dekke tallerken eller platen med litt mel, slik at de ikke setter seg fast.
  • Ønsker du å fryse de ned, anbefales det å la de stå på kjøkkenbenken i minst 30 min, slik at wrappingen blir litt tørr. Da holder gyoza formen bedre når du fryser de ned.

Ønsker dere en riktig fin tirsdag videre, og håper dere vil teste disse!
Klem TuTu

Kommenter

Legg inn en kommentar

  Subscribe  
Notify of