Koreanske Pannekaker Med Brunt Sukker Fyll

Eller Hotteok som de egentlig heter. Disse er blant de mest populære strett-food snacksene i Sør-Korea, og noen steder står man faktisk timesvis i kø for å få disse nystekte pannekakene 🙂

Den fluffy og litt chewy deigen sammen med sukker sirup og nøtter er en magisk kombinasjon i mine øyer. Forrige gang jeg la ut koreanske donuts, fikk jeg utrolig mange fine tilbakemeldinger og bilder tilsendt på Instagram av dere. Håper disse søte godbitene også faller i smak <3

ingredienser til 8 stk

  • PANNEKAKE DEIG
  • 225 ml lunkent vann

  • 2 ss sukker

  • 2 ts tørr gjær

  • 1/2 ts salt

  • 1 ss olje

  • 250 g mel

  • BRUNT SUKKER FYLL
  • 150 g brunt sukker

  • 30-50 g hakket valnøtter

  • 1,5 ss sesamfrø

  • STEKING
  • Matolje

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk høydepunkter på Instagram (alt_asiatisk)!

  1. Start med å kombinere lunkent vann, sukker, tørrgjær, salt og olje i en bolle. Rør til sukkeret er oppløst.
  2. Tilsett mel og bland du får en jevn rør. Dekk deigen og sett den ved et varmt sted og la den heve i ca. 1 time. Størrelsen skal fordobles. Tips: Jeg pleier å forvarme ovnen på 50 grader. Når deigen er ferdig blandet, setter jeg den inn i ovnen, og skrur varmen ned til 25 grader etter at det har gått 20 minutter. Dette gjør at hevingen går raskere.
  3. Etter ca. 1 time i ovnen ser du at deigen er blitt mye større og luftigere. Bruk en slikkepott og bland deigen sammen så alle luftboblene går ut.
  4. Sett den tilbake til et varmt sted i ca. 15-20 min til.
  1. I mellomtiden kan du blande sammen alle ingredienser til fyllet. Les gjerne tips nederst i oppskriften.
  2. Deretter strør du godt med mel på kjøkkenbenken og velter ut deigen. Kna et par ganger og fordel deigen i 8 like store boller. Nå kan også varme en stekepanne på medium høy varme med ca. 3-4 ss matolje. Anbefales å lage en og en bolle av gangen, slik at du kan legge de oppi stekepannen med en gang
  3. PS! Sjekk Instagram stories om du vil se hvordan jeg pakker inn disse! Dekk håndflaten din godt med mel og spre en bolle ut på håndflaten. Ha oppi ca 1,5-2 ss med fyll i midten av deigen, og klem godt ned. Klem kantene godt sammen til du får en rund bolle. Legg den siden som er brettet sammen ned mot oljen.
  4. La pannekakene steke i ca. 45 sekunder til 1 minutt, før du flipper den over på den andre siden og presser den flat ned mot pannen. Etter 1-2 min, når den andre siden også er gyllenbrun, flipper du over igjen og steker i 1 min til. Husk å justere varmen mellom medium høy og medium, ettersom pannen kan bli veldig varm. Tilsett også mer olje dersom pannen begynner å bli tørr.

Disse er aller best varme, men også gode lunkent eller når de er avkjølt! PS! Sukkeret er veldig varmt så pass på når du tar første biten!

Sjekk her for andre søtsøker til helgen 🙂

TIPS:

  • Oppskriften er inspirert av Maangchi med noen endringer 🙂
  • Du kan også bruke andre nøtter som pekan osv., eller nutella, sjokolade og lignende.
  • Dersom du ikke ønsker søt fyll, elsker vi å fylle disse med ost og skinke. Blir himmelsk godt med litt ketchup de også 🙂 Vi liker å variere litt slik at det ikke kun blir søtt.
  • Deigen tåler å stå i en hel dag til i romtemperatur dersom du ønsker å lage alle med en gang.

Ønsker dere en riktig fin lørdag, og håper dere vil teste disse Hotteok! Kom gjerne innom i morgen for en spitter ny ukesmeny og en kjempefin nyhet 🙂
Klem TuTu

Kommenter

Legg inn en kommentar

  Subscribe  
Notify of