Frityrstekte Wonton Med Sweet Chili Saus

God torsdag fine dere 🙂

Tenk at vi er kommet til torsdag og snart midten av november allerede?! Tiden går ekstra fort når hverdagen er travel, og da er det også ekstra deilig å kunne slå seg ned med noe godt på middagsbordet 🙂

I dag frister jeg derfor med disse herlige frityrstekte wontonsene. Super sprø på utsiden, og saftig kjøttfyll på innsiden. Helt supre om du ønsker å imponere til middag! Disse er i tillegg kjempe enkle å lage, og tar deg ikke den lange tiden 🙂

ingredienser for ca. 26-30

  • 400 g svinekjøttdeig

  • 1 revet gulrot

  • 1 hakket vårløk

  • 1 fed finhakket hvitløk

  • 2 ss vann

  • 1 ss maisenna

  • 2 ts soyasaus

  • 1 ts sukker

  • 1 ts bakepulver

  • 1 ts sesamolje

  • 1/4 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • TILBEHØR
  • Wonton ark (til som er beregnet til frityrsteking)

  • Olje til frityrsteking

FREMGANGSMÅTE:

Start med å blande sammen kjøttdeig, gulrot, vårløk og hvitløk i en bolle. Tilsett alle smakstilsetninger til fyllet, bland godt og la det marineres i minst 20 minutter.

Deretter kan du forme wonton. Jeg har delt hvordan du kan brette disse tidligere, som du kan se her 🙂

Da er det bare å frityrsteke dem med olje på medium høy varme i ca. 7 minutter, eller til de blir gyllenbrune. Husk å snu på dem jevnlig.

De er super gode som de er, men kan gjerne serveres med sweet chili saus eller soyasaus om du ønsker mer smak 🙂

For andre dumplings oppskrifter, ta en titt her 🙂

TIPS:

  • Du kan også fylle disse med andre kjøttyper, sjømat, tofu eller grønnsaker.
  • Wonton ark kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
  • Fyllet kan lages kvelden før.

Ønsker dere en riktig fin dag videre, og håper dere vil teste disse,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*