Chinese BBQ Pork

Denne kinesiske BBQ marinerte svinekjøttet, eller mest kjent som Char siu, tar meg rett tilbake til Hong Kong. Jeg har tidligere delt en annen Hong Kong favoritt som ble veldig godt tatt i mot fra dere 🙂 Char siu er noe du finner nesten overalt i Hong Kong, både på store restauranter til mindre spiseplasser. En god Char Siu i mine øyner er når kjøttet ikke blir tørr, men holder seg saftig gjennom steketiden.

Etter flere måneder med intens cravings, bestemte jeg meg å lage denne selv, og ble utrolig overrasket over hvor enkelt hele prosessen var. Bli med å lage denne du også 🙂

ingredienser for 4 porsjoner

 • 4 nakkekoteletter (ca. 1 kg)

 • 0,75 dl hoisinsaus

 • 0,5 dl honning

 • 3 ss soyasaus

 • 1 ss oystersaus

 • 1 ss brunt sukker

 • 1 ss five spice

 • 1/2 ss sesamolje

 • 2 fed hakket hvitløk

 • 2-3 dråper rød matfarge

 • TILBEHØR
 • Bok Choy

 • Ris

FREMGANGSMÅTE:

Vanligvis bruker man større og tykkere kjøttstykker, men jeg ønsket en kortere steketid som var lettere å ha kontroll på, og brukte derfor vanlige nakkekoteletter.

Start med å fjerne bein på nakkekotelettene. Bland sammen marinaden i en bolle (les tips ang. sukker). Det som gjerne kjennetegner Char siu er den søte smaken og den røde fargen. Jeg har derfor brukt noen dråper med rød konditor farge fra Wilton, men det kan sløyfes om du ikke ønsker. Deretter legger du oppi kjøttstykkene og bruk gjerne en hanske for å spre marinaden jevnt over kjøttet. Settes i kjøleskapet i minst 2 timer, men aller helst over natta.

STEKING (les tips nederst i innlegget):

 1. Forvarm deretter ovnen på 200 grader over og under varme. Legg kjøttet på en rist, men ha gjerne en plate som er dekket med aliminiums folie under, slik at marinaden ikke renner i ovnen. Sett kjøttstykkene inn midt i ovnen i ca 7-10 minutter.
 2. I mellomtiden koker du opp marinaden fra kjøttet i en liten kjele. La den få et oppkok på høy varme, før du senker varmen ned til medium i ca. 7-10 minutter. Sausen skal tykne.
 3. Deretter tar du ut kjøttet og bruker en kost til å smøre kjøttet med marinaden på begge sider. Snu kjøttet slik at den siden som pekte ned skal nå opp. Spar den resterende sausen. Inn igjen i ovnen i ca. 10-12 min til, avhengig av tykkelsen på kjøttet.
 4. I mellomtiden du dele opp bok choy, og dampe, koke eller steke som du ønsker. Varm gjerne også opp den resterende sausen dersom du ønsker å dyppe kjøttet oppi sausen.

Når vår BBQ pork endelig er ferdig, deler du den opp i passe tykke skiver og serveres med ris og bok choy. Jeg syns det er godt å ha litt soyasaus over risen for ekstra smak 🙂 Dette er ordentlig comfort-food som tar oss rett tilbake til fine ferie minner!

For andre kinesiske take-away retter, ta en titt her 🙂 Og for gårdagens ukesmeny her!

TIPS:

 • Smak til med sukker etter hvor søt hoisin saus og honning er. Husk at Char Siu skal være søt, men du må gjerne tilpasse dine egne preferanser.
 • Alle ingrediensene kan kjøpes både fra vanlige dagligvare butikker og asiatiske matbutikker. Jeg foretrekker merket “Lee Kum Kee” dersom du ønsker autentiske kinesiske smaker.
 • Du kan gjerne sløyfe rød fargen om du ikke ønsker.
 • Bruk gjerne nakkekoteletter fremover vanlige koteletter, ettersom det kan bli for magert.
 • Tykkelsen har mye å si på hvor lenge du skal steke kjøttet ettersom vi ikke ønsker tørt kjøtt. Mini var ca 1 cm tykke, og jeg stekte først i 10 min, og deretter 6 min til. 16 min var nok for meg. Overstekt kjøtt blir veldig tørt.

Håper denne herlige BBQ pork vil falle i smak hos dere! Med ønske om en riktig fin start på uken,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*