California Roll var en av de første sushi rullene jeg lærte å spise da jeg først ble introdusert for sushi. Denne blir ofte kalt for nybegynner-rullen, og jeg elsker den fortsatt like mye som første gangen jeg fikk smake.
Denne nydelige makien har en frisk og ren smak, som gjør det enkelt for deg å like, dersom er litt skeptisk til rå ingredienser. Sammen med en litt spicy chilimajones, er disse perfekt til helgen!
Jeg har også andre sushi-retter som du kan ta en titt på i samlingen her 🙂
INGREDIENSER FOR 3 CALIFORNIA ROLLS
- SUSHI RIS
150 g ukokt sushi ris
1,5 dl vann
1,5 ss sushi eddik
1 ss sukker
1/2 ss sake
1/2 ts salt
- FYLL
3 nori ark ( 1 hel + en halv)
Svart og hvit sesamfrø (ristet)
6 crabsticks
6 skiver avokado
6 strimler takuan
Chilimajones (2 ss majones og 1 ss Sriracha)
Soyasaus, ingefær, wasabi
FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step, sjekk høydepunkter under Instagram!
Rens risen og kok den sammen med ca. 1,5 dl vann og ½ ss sake. Jeg bruker riskoker. I mellomtiden koker du eddik, sukker og salt sammen. Når sukkeret er ordentlig oppløst, setter du blandingen til side for avkjøling.
Når risen er kokt, bruker du en risskje eller en stor skje for å vende eddik blandingen inn. Risen skal trekke i seg alt væsken uten at du brekker riskornet. Sett til side mens du forbereder resten av ingrediensene. Bland også sammen chilimajonesen.
HVORDAN RULLER VI MAKI?
- Legg ½ noriark på en sushi matte, med den glatte siden ned. Lag tre like store baller med risen, og legg en på norien.
- Spre risen godt ut og strø på sesamfrø jevnt over risen. Jeg bruker både sort og vanlig sesamfrø, men du kan også bruke en av delene.
- Snu sushi arket og plasser på avokado, takuan og crab sticks oppå norien (du kan også ha chilimajones direkte oppi rullen).
- Legg tommelene dine under matten. Ta tak i matten og arket, brett over fyllet slik at den øverste enden pakker inn fyllet (akkurat som når du ruller et ark). Fortsett prosessen og dra hele arket ved hjelp av matten over til enden, slik at alt henger sammen. Klem litt frem og tilbake slik at hele rullen blir fin og jevn. Pass på at du ikke presser altfor hardt.
Da har vi en California maki foran oss! Practice makes perfect, og de første rullene er alltid litt vanskelige, men det blir kjempe gøy når man endelig får det til 🙂
Del gjerne i 6-8 like store biter, og serveres med chilimajones, soyasaus, ingefær og wasabi.
TIPS:
- Dekk gjerne sushi matten med plastfolie. Dette for å unngå at risen sitter fast i matten.
- Det kan være en fordel å ha en skål med vann til å dyppe fingrene dine oppi når du legger på risen, slik at den ikke klebrer seg på fingrene dine.
- Fukt et håndkle med vann, og dra kniven gjennom for å rense hver gang du skal kutte for å fine og rene biter.
- Du finner det meste som skal brukes til sushi fra vanlig dagligvare butikker, inkludert crab sticks.
- Du kan også bruke agurk eller andre ingredienser i stedet for avokado eller takuan.
Ta også en titt på andre japanske retter her 🙂
Ønsker dere en riktig fin fredag videre, og følg meg gjerne på Instagram for step-by-step video og flere hverdagsglimt!
Klem TuTu