Koreanske Kanel Donuts

Det er ingen hemmelighet at jeg elsker å bake! Du får en helt annen ro i kroppen når man må fokusere på antall teskjeer eller desilitere. Derfor vil jeg bruke kanelbollens dag til å introdusere dere for en asiatisk vri av klassikerne 🙂 I Sør-Korea kaller man dem for korean donuts, og disse har en utrolig crunchy skorpe, men myke og fluffy på innsiden. Like populære hver gang jeg lager disse 🙂 

ingredienser til 16 donuts

 • 375 g mel

 • 25 g smør

 • 225 ml melk

 • 1 egg 

 • 3 ss sukker

 • ¼ ts salt

 • 2 ¼ ts tørr gjær

 • 1 ts vaniljesukker

 • 1 ts kanel

 • STEKING OG TOPPING
 • Matolje til steking

 • 3 – 4 ss sukker

 • 1 – 2 ts kanel

FREMGANGSMÅTE:
PS! for video, sjekk høydepunkter på instagram!

 1. Start med å smelte smør på medium høy varme. Når smøret er smeltet, slår du av varmen, tilsetter melk, egg, sukker og salt. Bruk en ballongvisp og rør til sukkeret er oppløst. Blandingen bør være på ca. romtemperatur på dette tidspunktet. Tilsett da tørrgjær, visp par runder, og vent i 5 minutter.
 2. Hell blandingen over i en bolle. Bland sammen mel, vaniljesukker og kanel i en annen bolle, og bland dette inn i gjærblandingen. Rør sammen med en tresleiv, og deretter knar du par runder før du dekker over med et håndkle/lokk, og setter ved et varmt sted til heving. 
 3. Det vil ta ca. 1-1,5 time før deigen fordobler seg som på bildet. 
 4. Kna deigen flat igjen inni bollen, sett til side for etterheving i ca. 30 min – 1 time.

Her ser du hvor mye deigen har etterhevet seg etter ca. 45 min. 

 1. Strø litt mel på kjøkkenbenken, og kna deigen til den blir jevn og fin. 
 2. Del deigen opp til 16 like store boller. De skal være på ca. 50 g hver. 
 3. Rull bollen ut til en lang pølse. Rull pølsen med høyre hånd oppover, mens venstre hånd nedover. Slik at det blir en twist.
 4. .Hold i begge ender, og løft de opp mot hverandre. Pølsen blir automatisk twiste seg rundt hverandre. Klyp endene fast sammen. 
  Her er et kjempegodt tips til fluffy donuts: Etter at du har formet disse, la de heve i 10-15 minutter, så snur du på dem og lar de heve i 10-15 min til før steking. 

Varm matolje på medium høy varme, og stek disse i ca. 5 minutter til de er gyllenbrune. Snu på dem jevnlig. Når de er ferdige, tar du dem ut fra oljen, og oppå en tallerken/rist med papir under. 

Bland sammen sukker og kanel i en pose. Rist donutsene i posen sammen med sukkerblandingen mens de fortsatt er varme. 

Det beste med disse er at de er like gode nystekte som kalde! Håper dere vil teste disse 🙂 

TIPS:

 • Oppskriften ble inspirert fra Maangchi, men jeg har gjort noen justeringer.
 • Jeg pleier å skru ovnen på 25-50 grader på over og under varme, og plasserer deigen inni ovnen til heving. Dette gjør at hevingen går raskere.
 • Jeg syns disse er akkurat søte nok, men dersom du liker å dyppe donutsene dine i noe, kan du f.eks. lage sjokoladesaus eller karamellsaus.
 • Ønsker du flere dessert oppskrifter? Sjekk samlingen her 🙂

Ønsker dere en strålende fin dag videre, og følg meg gjerne på facebook og instagram for daglige oppdateringer og step-by-step video 🙂
Klem TuTu

8
Kommenter

Legg inn en kommentar

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Fan!
Guest
Fan!

Hei! Helt fantastisk blogg!! Og jeg håper du skal ha matkurs! 🙂 jeg har et lite ønske, er det mulig å lage et innlegg der du viser hva slags ingredienser du bruker? Typ bilde av de forskjellige typene soyasaus, oystersaus osv? 🙂

Ingrid
Guest
Ingrid

(jeg får ikke svart deg direkte på kommentaren) Vi har testet biff chop suey, innbakt kylling i appelsinsaus, five spice hoisin chicken og spicy dumplings! Orange chicken og spicy dumplings har vi laget to ganger allerede 😀 så har vi laget mango sago to ganger (det var noe av det beste vi har smakt!), mochi ice-cream og mitarashi dango. Jeg har lagt ut story av maten (og tagget deg) to ganger, og har fått masse tilbakemelding! Gleder oss til å prøve mer!

Ingrid
Guest
Ingrid

Jeg må bare få sagt hvor utrolig glad jeg er for å ha funnet denne bloggen!! Jeg og samboeren min elsker asiatisk mat, men vi har hatt en oppfatning av at det er vanskelig å lage og vanskelig å finne/få tak i ingredienser.. vi fant profilen din på instagram og videre bloggen din for ca en uke siden, og har bare laget retter fra bloggen sin siden! Selvfølgelig med tilhørende desserter, også herfra.. alt vi har smakt sliter vi med å rangere siden alt har vært så utrolig godt! Vi gleder oss til å prøve enda flere av oppskriftene dine!… Read more »

Tone Hansen
Guest
Tone Hansen

Skal det bære ingefær også oppi? 😊