Garlic Butter Shrimp

God torsdag alle sammen 🙂

Er det flere av dere som har høstferie, eller starter ferien neste uke? Her hjemme har vi har vi brukt ferien på å lage mange gode og spennende retter, som jeg gleder meg masse til å dele med dere fremover!

Først ut kommer denne smaksrike Garlic Butter Shrimp! Sausen består hovedsakelig av hvitløk og smør, som gir en herlig smakskombinasjon. Sammen med disse marinerte scampiene som er super sprø på utsiden og saftige på innsiden. Denne retten er inspirert fra den superpopulære Giovanni´s Hawaiian Food Truck, der jeg har lagt inn mine preg på retten 🙂

ingredienser for 4 porsjoner

  • 24 scampi

  • 1 ss paprika pulver

  • 1/2 ss hvitløkspulver

  • 1 ss sitronjuice

  • 2 ss olivenolje

  • 1 ts havsalt

  • Matolje til steking

  • STEKING
  • 100 g smør

  • 1 hel finhakket hvitløk

  • Sitronjuice

  • MELBLANDING
  • 100 g maisenna

  • 1/2 ts hvitløkspulver

  • 1/4 ts salt

FREMGANGSMÅTE:
PS! Sjekk step-by-step video på Instagram høydepunkter!

Start å rense scampiene og snitt de opp langs ryggen. Autentisk vis lar man skallet være på for den knasende konsistensen, men du kan også fjerne skallet om du ikke liker dette. Deretter marinerer du dem med ingrediensene fra listen over, i minst 20 minutter.

I mellomtiden kan du blande sammen alle ingrediensene til melblandingen i en annen bolle.

STEKING:

  1. Dekk en og en scampi oppi melblandingen, og stek dem på medium høy varme med litt matolje.
  2. Etter et par minutter kan du snu dem og stekes til de nesten er helt gjennomstekte. Du kan justere varmen til medium etterhvert som pannen er blitt varm.
  3. Ta ut scampiene fra pannen, og tilsett smør og la det smelte på lav/medium varme. Ha også oppi hakket hvitløk, og fres til de begynner å få litt farge. Tilsett litt sitronjuice for ekstra friskhet.
  4. Legg tilbake scampiene i sausen, og bland de godt med sausen, helt til de blir gjennomstekte. Dette tar kun et par minutter.

Tadaaa! Da har vi en super smaksrik scampi rett, som er fullpakket med gode smaker 🙂

Disse scampiene må nesten bare serveres med ris 🙂 Hver eneste bit med scampi, ris og hvitløksaus smaker rett og slett bare himmelsk!

TIPS:

  • Du kan også bruke usaltet smør, men husk å tilsette litt salt i sausen, ellers kan smakene bli for tam.
  • Scampien kan marineres kvelden før.
  • Du kan også steke scampiene på forhånd, også lage hvitløkssausen og legge oppi rett før servering.

Ta en titt for flere populære ris-retter her! Og husk å sjekk ut step-by-step video på Instagram om du liker å se stegene 🙂
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*