Pandan Churros

God lørdag alle dere 🙂

For en uke siden lagde jeg en av mine favoritter churros. Jeg har laget mye churros gjennom årene, og elsker virkelig hele prosessen av hvordan de blir til. Denne gangen gjorde jeg en liten vri for å få flettet inn de asiatiske smakene, og de ble utrolig gode. Tommel opp fra Mamma TuTu, og hun er ikke en søt-saker-person 🙂

Disse er utrolig sprø på utsiden, og du får en helt nydelig hint av pandan på innsiden. Test disse som helgekos i dag <3

Ingredienser

  • 3 dl vann

  • 75 g usaltet smør

  • 1 ts pandan essens

  • 175 g mel

  • 2 ss sukker

  • 1 ts vanilje sukker

  • 1/4 ts salt

  • 2 stort egg

  • Olje til steking

  • TILBEHØR
  • Sukker til strøssel

  • Kondensert melk til dypping

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk Instagram stories/høydepunkter!

Start med å smelte smøret sammen med vann i en kjele på medium høy varme. I det vannet begynner å koke, tilsetter du pandan essens.

Senk varmen ned til lav. Kombiner mel, sukker, vaniljesukker og salt i en bolle, og tilsett det i blandingen. Visp/bland ingrediensene godt sammen.

Deretter løfter du kjelen av platen og tilsetter eggene. Bland godt til deigen slipper kjelen.

Forvarm en del matolje til steking på medium til medium høy varme. Legg deigen oppi en sprøytepose med sprøytetip. Jeg bruker Wilton 1M. Klem deigen oppi oljen, og klipp av etter ca. 5-6 cm lange biter. Stekes til de blir gyllenbrune på kantene.

Legg churrosene over på matpapir slik at de trekker i seg oljen. Ha litt sukker i en pose, legg churros oppi posen og rist slik at de blir dekket med sukker.

Jeg syns de er supergode som de er, men dersom du ønsker å variere litt, liker jeg å dyppe disse med kondensert melk og sesamfrø 🙂

TIPS:

  • Pandan essens kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Pandan paste kan også brukes.
  • Jeg bruker Prior sine egg, strø M/L i rosa pakning.
  • Deigen kan også lages på forhånd, og oppbevares i kjøleskapet til du skal steke dem. Husk å la den ligge litt i romtemperatur før steking.
  • Disse smaker aller best med en gang du lager dem, og holder seg gode og sprø i en hel dag.

Ta en titt her for andre søtsaker på bloggen 🙂

Kom gjerne innom i morgen for en splitter ny ukesmeny, dere 🙂 Husk å sjekke instagram for å få med dere step-by-step video <3
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*