God lørdag fine dere 🙂
Da jeg la ut video av denne herlige desserten, var det mange som lurte på om jeg kunne dele oppskriften, så i dag deler jeg endelig den 🙂
Jeg smakte på Mango Sago for aller første gang i Hong Kong. Du finner også gjerne lignende versjoner overalt der de har dessert serveringer. I dag har jeg laget en super enkel versjon med kokosmelk, mango og tapioca kuler, som jeg håper dere vil teste ut 🙂
INGREDIENSER FOR 5-6 PORSJONER
75 g sagogryn
50 g hvite tapioca perler
150 ml kokosmelk
150 ml kondensert melk
200 ml vann
1 ts vaniljesukker
3 pakistanske mangoer
FREMGANGSMÅTE:
Start med bløte sagoene i 10 minutter i lunkent vann. I mellomtiden kan du koke hvite tapioca perler etter anvisning på pakken (dette fordi de gjerne kommer i ulike merker og størrelser).
![](https://i2.wp.com/www.altasiatisk.no/wp-content/uploads/2019/09/IMG_6098.jpg?fit=750%2C500&ssl=1)
![](https://i2.wp.com/www.altasiatisk.no/wp-content/uploads/2019/09/IMG_6098.jpg?fit=750%2C500&ssl=1)
![](https://i2.wp.com/www.altasiatisk.no/wp-content/uploads/2019/09/IMG_6098.jpg?fit=750%2C500&ssl=1)
Kok deretter opp vann, kokosmelk, kondensert melk og vanilje sukker til blandingen akkurat når kokepunktet. Slå av varmen og avkjøl blandingen i kjøleskapet.
Videre kan du sile ut vannet til sagoen, og kok opp vann i en kjele på høy varme. Tilsett sago når vannet koker, og la det boble i 5 minutter på medium høy varme. Skru deretter av varmen sett på lokk i 10 minutter. Når det har gått 10 minutter, heller du sagoene ut i en tett sil, og skylles med kaldt vann.
![](https://i2.wp.com/www.altasiatisk.no/wp-content/uploads/2019/09/IMG_6258.jpg?fit=750%2C500&ssl=1)
![](https://i2.wp.com/www.altasiatisk.no/wp-content/uploads/2019/09/IMG_6258.jpg?fit=750%2C500&ssl=1)
![](https://i2.wp.com/www.altasiatisk.no/wp-content/uploads/2019/09/IMG_6258.jpg?fit=750%2C500&ssl=1)
Når kokosmelk blandingen er avkjølt, kan du mose 150 g av mangoen med en stavmikser til du får en pure konsistens. Resten kutter du i små terninger. Bland mango pureen, sagoen og tapioca kulene inn i kokosmelk blandingen. Når alt er godt mikset sammen, tilsetter du mango terningene inn helt til slutt 🙂
Om du ønsker en ekstra kald dessert, anbefales det å ha litt knuste isbiter oppi 🙂
![](https://i2.wp.com/www.altasiatisk.no/wp-content/uploads/2019/09/IMG_6306.jpg?fit=750%2C500&ssl=1)
![](https://i2.wp.com/www.altasiatisk.no/wp-content/uploads/2019/09/IMG_6306.jpg?fit=750%2C500&ssl=1)
![](https://i2.wp.com/www.altasiatisk.no/wp-content/uploads/2019/09/IMG_6306.jpg?fit=750%2C500&ssl=1)
TIPS:
- Mangoene jeg brukte var i vanlig størrelse, men det er verdt å merke seg at det er sluttsesong på pakistanske mango, så de er gjerne ikke like store som vanlig.
- Da jeg spiste denne i Hong Kong hadde de kun de bittesmå sago kulene, men jeg elsker konsistensen av tapioca kuler, så inkluderte derfor dem i tillegg. Vil du at det skal gå raskere, eller ikke liker den chewy konsistensen, holder det med kun sagogryn. Dette kan kjøpes både fra vanlig dagligvarebutikker, som Meny, og asiatiske matbutikker.
- Jeg moser litt mango for ha få ekstra mango smak i kokosmelken. Liker du en ren kokos smak, kan du skippe dette.
- Denne kan oppbevares i kjøleskapet i et døgn. Merk at dersom du bruker tapioca kuler er ganske store og kan derfor bli veldig harde i kjøleskapet. Det kan da lønne seg å tilsette tapioca kuler i egne boller når du serverer, og ikke direkte i den største bollen.
Ta en titt på flere desserter her, og andre kinesiske oppskrifter her 🙂
Håper dere vil teste denne nydelig og friske desserten i helgen, eller i høstferien for mange av dere 🙂 Ta gjerne en titt innom bloggen i morgen for en splitter ny ukesmeny,
Klem TuTu