Mango Sago

God lørdag fine dere 🙂

Da jeg la ut video av denne herlige desserten, var det mange som lurte på om jeg kunne dele oppskriften, så i dag deler jeg endelig den 🙂

Jeg smakte på Mango Sago for aller første gang i Hong Kong. Du finner også gjerne lignende versjoner overalt der de har dessert serveringer. I dag har jeg laget en super enkel versjon med kokosmelk, mango og tapioca kuler, som jeg håper dere vil teste ut 🙂

INGREDIENSER FOR 5-6 PORSJONER

 • 75 g sagogryn

 • 50 g hvite tapioca perler

 • 150 ml kokosmelk

 • 150 ml kondensert melk

 • 200 ml vann

 • 1 ts vaniljesukker

 • 3 pakistanske mangoer

FREMGANGSMÅTE:
Start med bløte sagoene i 10 minutter i lunkent vann. I mellomtiden kan du koke hvite tapioca perler etter anvisning på pakken (dette fordi de gjerne kommer i ulike merker og størrelser).

Kok deretter opp vann, kokosmelk, kondensert melk og vanilje sukker til blandingen akkurat når kokepunktet. Slå av varmen og avkjøl blandingen i kjøleskapet.

Videre kan du sile ut vannet til sagoen, og kok opp vann i en kjele på høy varme. Tilsett sago når vannet koker, og la det boble i 5 minutter på medium høy varme. Skru deretter av varmen sett på lokk i 10 minutter. Når det har gått 10 minutter, heller du sagoene ut i en tett sil, og skylles med kaldt vann.

Når kokosmelk blandingen er avkjølt, kan du mose 150 g av mangoen med en stavmikser til du får en pure konsistens. Resten kutter du i små terninger. Bland mango pureen, sagoen og tapioca kulene inn i kokosmelk blandingen. Når alt er godt mikset sammen, tilsetter du mango terningene inn helt til slutt 🙂

Om du ønsker en ekstra kald dessert, anbefales det å ha litt knuste isbiter oppi 🙂

TIPS:

 • Mangoene jeg brukte var i vanlig størrelse, men det er verdt å merke seg at det er sluttsesong på pakistanske mango, så de er gjerne ikke like store som vanlig.
 • Da jeg spiste denne i Hong Kong hadde de kun de bittesmå sago kulene, men jeg elsker konsistensen av tapioca kuler, så inkluderte derfor dem i tillegg. Vil du at det skal gå raskere, eller ikke liker den chewy konsistensen, holder det med kun sagogryn. Dette kan kjøpes både fra vanlig dagligvarebutikker, som Meny, og asiatiske matbutikker.
 • Jeg moser litt mango for ha få ekstra mango smak i kokosmelken. Liker du en ren kokos smak, kan du skippe dette.
 • Denne kan oppbevares i kjøleskapet i et døgn. Merk at dersom du bruker tapioca kuler er ganske store og kan derfor bli veldig harde i kjøleskapet. Det kan da lønne seg å tilsette tapioca kuler i egne boller når du serverer, og ikke direkte i den største bollen.

Ta en titt på flere desserter her, og andre kinesiske oppskrifter her 🙂

Håper dere vil teste denne nydelig og friske desserten i helgen, eller i høstferien for mange av dere 🙂 Ta gjerne en titt innom bloggen i morgen for en splitter ny ukesmeny,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*