Banh Mi Med Kjøttboller

God mandag alle sammen 🙂

Håper dere har hatt en strålende helg, og er klare for en ny uke. Denne uken kommer det mange spennende retter og step-by-step video på mine kanaler, så håper dere vil følge med 🙂

I dag har jeg laget en helt fantastisk banh mi-rett til dere, og disse herlighetene passer like godt til frokost, lunsj som til middag. Fylt med blant annet smaksrike vietnamesiske kjøttboller og syltede grønnsaker, ble denne en stor hit her hjemme 🙂

ingredienser til 4 porsjoner

 • 400 g svinekjøttdeig

 • 1 finhakket sjalottløk

 • 2 finhakket fed hvitløk

 • 2 finhakket vårløk

 • 1 ss fiskesaus

 • 1 ss maisenna

 • 1 ss oystersaus

 • 1 ss sesamolje

 • 1 ss sukker

 • 1 ts hvit pepper

 • Matolje til steking

 • TILBEHØR
 • 4 baguetter

 • Syltede grønnsaker

 • Soyasaus

 • Majones

 • Chili og koriander

FREMGANGSMÅTE:

Start med å kombinere alle ingrediensene til kjøttbollene i en bolle. Bruk gjerne kjøkken hansker for å kombinere alle ingrediensene godt sammen. Legg bollen i kjøleskapet til marinering i minst 30 minutter.

Når kjøttet er ferdig marinert, kan du forme 18-20 kjøttboller, avhengig av hvor store baguetter du har.

Deretter varmer du en stekepanne å medium høy varme med litt matolje, og steker kjøttbollene til de blir gyllenbrune på utsiden. Husk å trille de rundt i pannen jevnlig. Senk varmen til lav, og stek de i ca. 3 minutter på lav varme. Snu kjøttbolle, og stekes i 2 siste minutter med lokk.

Da har vi kommet til den beste delen der vi snart kan smake på disse herlighetene 🙂 Start med å smøre den ene siden av baguetten med majones, og den andre med soyasaus, og chili og koriander om ønskelig. Deretter legger ca. 4 kjøttboller inni baguetten, og topp gjerne med litt syltede grønnsaker for ekstra friskhet, vårløk og sesamfrø. Og da er det bare å nyte disse herlige banh mi´ene, dere 🙂

TIPS:

 • Dersom du ikke ønsker å lage syltede grønnsaker, kan du f.eks. ha noen skiver med agurk oppi baguetten.
 • Jeg elsker nystekte baguetter som du finner blant annet på Kiwi eller Meny.
 • Jeg har også laget banh mi med grillet kjøtt tidligere, som du finner her 🙂
 • For andre vietnamesiske retter, sjekk samlingen her.

Har du forresten ikke planlagt ukesmenyen enda? Da en titt på den splitter nye ukesmenyen her 🙂

Jeg har forresten fått tilbakemelding på en liten bug i kommentarfeltet, og derfor blir ikke kommentarene synlige for dere. Dersom dere lurer på noe mens feilen blir fikses opp, er det bare å skrive til meg på Instagram og Facebook.
Ønsker dere en riktig fin søndag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*