Nigiri Med Laks Og Kveite Med Hjemmelaget Ponzu Saus

God onsdag fine dere!

Tenk at vi er halveis i uken allerede? 🙂 Selvom jeg elsker å lage mat og kjøkkenet er der jeg finner roen og min stressfri sone, så frister det likevel å bestille take-away en gang i blant. Sushi topper listen på hva jeg ofte har cravings for. Take-away kan fort bli dyrt i lengden, så sushi er noe vi har øvd oss mye på her hjemme 🙂 Det er kanskje utfordrende når man er helt ny, men alt tar sin tid, og en dag så blir de fine til slutt 🙂

I dag deler jeg derfor disse superfine (om jeg får lov til å si det selv) nigiriene av laks og kveite, sammen med en nydelige ponzu saus med dere 🙂

Ingredients<br>

  • 200 g Salma Laks

  • 200 g kveitefilet

  • SUSHI RIS
  • 200 g ukokt sushi ris

  • 250 ml vann

  • 1/2 ss sake

  • EDDIK BLANDING TIL SUSHI RIS
  • 1 ½ ss riseddik

  • 1 ss sukker

  • 1/2 ts salt

  • PONZU SAUS
  • 2 ss japansk soyasaus

  • ½ ss sukker

  • ½ ss risedikk

  • ¼ ts hakket ingefær 

  • Hakket koriander

  • TILBEHØR HVIS ØNSKELIG TIL PYNT
  • Lakserogn

  • Hakket vårløk

  • Sort og vanlig sesamfrø

FREMGANGSMÅTE:

Start med å rense risen din med vann helt til vannet blir klart. Hell ut vannet alt vannet, tilsett 250 ml vann og ½ ss sake, og legg risen oppi en riskoker til koking. Bland eddikblandingen sammen i en bolle til sukkeret er løst opp. Når risen er ferdig, bruker du en stor skje og blander eddiken forsiktig inn i risen. 

I mellomtiden kan du blande sammen alle ingrediensene til ponzu sausen i en kjele på meidum varme til sukkeret er oppløst. Ha i ønsket mengde koriander i sausen. Settes kald mens du forbereder resten av ingrediensene (Dersom du ikke foretrekker urter oppi sausen ved servering, kan du sile den ut etter avkjøling).

Bruk en skarp kniv og kutt laksen i tynne skiver på ca 0,5 cm tykke. Det er greit å kjøpe filet biter som har litt høyde på seg, slik at du kan få store og fine biter.

HVORDAN LAGER VI NIGIRI?
PS! Jeg har fra før filmet step-by-step til flambert laksenigiri som du finner på instagram høydepunkter!

1. Ta ca. 1,5 ss med ris og form den som rund ball. 
2. Ta deretter en skive laks/kveite og legg den under risballen du nettopp lagde. Bruk tommelen til å trykke ned i midten av ballen, samtidig som du bruker fingrene dine til å forme risen etter formen på laksen. 
3. Snu nirigien slik at laksen vender oppover. 
4. Bruk tommelen og pekefingeren til å forme nigirien og dra kantene på laksen/kveiten ned mot risen. 

Topp gjerne med litt hakket vårløk, lakserogn og sesamfrø før servering, sammen med hjemmelaget ponzu saus 🙂

TIPS:

  • Sushi ris, sake og eddik til sushi ris kan kjøpes på f.eks. Kiwi eller Meny.
  • Du kan også servere med wasabi, soyasaus og ingefær om ønskelig.
  • Sjekk andre japanske retter og sushi retter her 🙂

Håper dere vil teste disse herlige nigiriene 🙂
Ha en fortsatt fin onsdag videre,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*