Kinesisk Biff Steamed Buns

God mandag finere dere 🙂

Nå er hverdagen tilbake for mange av oss, og jeg har derfor preppet mange gode oppskrifter som jeg skal dele med dere fremover. Det kommer derfor til å bli nye tips og oppskrifter hver dag på bloggen for dere som har savnet litt hyppigere oppdateringer som før ferien 🙂

Først ut er disse nydelige kinesiske steamed buns. Hvem blir ikke fascinert av disse? Jeg husker disse godt fra alle tegnefilmene, som f.eks. Kungfu Panda, der jeg hadde så lyst til å hoppe inn i skjermen for å smake på disse 🙂 I dag har jeg laget en variant med smakfull bifffyll, og har filmet hele fremgangsmåten på video som jeg skal dele på instagram med dere 🙂

INGREDIENSER TIL 12 STEAMED BUNS

 • DEIG
 • 180 ml lunkent vann

 • 1,5 ts sukker

 • 1 ts tørr gjær

 • 300 g bread flour + ca 50 ekstra til å strø på benken!

 • Fyll
 • 200 g biff kjøttdeig /karbonadedeig

 • 25 g hakket gressløk

 • 1/2 revet gulrot

 • 1/4 finhakket løk

 • 2 ss vann

 • 1 ss maisenna

 • 1 ss soyasaus

 • 1 ss sukker

 • 1/2 ss oystersaus

 • 2 ts sesamolje

 • 1/2 ts hvitløkskrydder

 • 1/4 ts pepper

FREMGANGSMÅTE:

Start med å lage deigen med å røre ut sukker i lunkent vann. Tilsett deretter tørr gjær i blandingen, uten å røre. La blandingen gjære i ca. 15 minutter. Deretter blander du inn 1/3 av melet av gangen med en slikkepott eller tresleiv. Velt ut deigen på benken og kna den i ca. 10 minutter. Legg deigen tilbake i bollen, dekk den med et kjøkkenhåndkle, og la den heve i ca. 1 time og 15 min til 1 time og 30 min. Les tips.

I mellomtiden kan du sette i gang med fyllet. Bland sammen kjøttdeig med gressløk, gulrot og løk. Deretter tilsetter du alle resten av ingrediensene i listen over og bland alt godt sammen. Jeg foretrekker å bruke kjøkkenhansker for å få en jevn og fin fyll. Merk at fyllet kan virke litt flytende når du tilsetter vann, men det skal trekke seg raskt inn i kjøttet så fort du begynner å blande. Legg fyllet i kjøleskapet til deigen er ferdig hevet.

Når deigen er ferdig hevet, tar du den ut av bollen, strø litt mel på benken og kna den i ca. 3 minutter. Fordel deigen deretter i 12 like store boller.

HVORDAN PAKKER VI STEAMED BUNS?
PS! For video, ta en titt på høydepunkter på min instagram (alt_asiatisk)!

 1. Bruk en kjevle og eller håndflaten din til å kjevle/klemme deigen flat. Merk at du skal fokusere å kjevle mest på ytterkanten av deigen, slik at midterste delen skal være tykkere enn resten. Det ytterste laget skal være ca. 0,5 cm. Legg ca. 1 ss med fyll i midten av deigen.
 2. Deretter legger du tommelen på innsiden og pekefingeren på yttersiden av deigen. Bruk pekefingeren til å samle brett, og brett ca 1 cm store brett innover.
 3. Fortsett å brette frem til du kommer helt rundt. Prøv å få mellom 10-16 brett på hver bolle.
 4. Når du har kommet helt rundt, klyp igjen toppen for å lukke igjen bollen.

La bollene hvile i ca. 15 minutter før du damper dem. Dersom du foretrekker at bollene skal ha et lite hull på toppen, kan du klype det siste brettet mer på siden, slik at det ikke dekker hele bollen.

Damp disse søte bollene i en bambusdamper eller vanlig damper i ca. 10-12 minutter på medium høy varme.

Voila! Jeg får så lyst på disse igjen bare ved å se på bildene 🙂 Disse er super gode som de er, men server gjerne med soyasays, litt eddik og chiliolje dersom du ønsker å dyppe i litt saus.

TIPS:

 • Bread flour kjøpte bread flour fra en asiatisk matbutikk med merke “White Swan”, du kan også bruke Special flour fra samme merke. Dette er for å få den autentiske konsistensen og hvite fargen på steamed buns. Dersom du ikke har tilgang til disse, kan du fint også bruke vanlig hvetemel, men merk at deigen kommer til å bli noe mørkere.
 • Dersom huset er litt kjølig, pleier jeg å forvarme ovnen på 50 grader, deretter legger jeg bollen med deig inn i ovnen og skrur temperaturen ned til 25 grader, for å effektivisere hevetiden.
 • Du kan også bruke kyllingkjøttdeig eller svinekjøttdeig.
 • Ferdig dampet steamed buns kan fryses ned.
 • Ønsker du flere kinesiske oppskrifter? Ta en titt her!
 • Har du ikke planlagt middager denne uken? Hent litt inspirasjoner her 🙂

Håper dere vil teste disse nydelige bollene her 🙂 Sjekk også gjerne ut instagram for step-by-step video på stories/høydepunkter,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*