Kinesisk Biff I Sursøt Saus

God torsdag fine dere!

I det siste har jeg fått mange ønsker om kinesiske take-away retter. Jeg har jo tidligere laget mange retter i denne kategorien, som du finner her 🙂 men i dag prøvde jeg meg på en annen klassiker jeg faktisk ikke har spist så mye av før, nemlig biff i sursøt saus, og smakene toppet alle forventinger! Det er som å kombinere mine favoritt biff fra biff og brokkoli sammen med min favoritt saus fra innbakt svinekjøtt i sursøt saus 🙂

Jeg har selvfølgelig filmet hele fremgangsmåten på instagram, og håper dere vil bli med å lage denne i dag 🙂

INGREDIENSER FOR 4 PORSJONER

 • 400 g mørbrad

 • 2 ss maisenna

 • 1,5 ts natron

 • 1/2 ts salt

 • 2 ss matolje

 • 3 ts vann

 • GRØNNSAKER
 • 1/2 ananas

 • 1 løk

 • 1 gulrot

 • 1 brokkoli

 • SURSØT SAUS
 • 1 dl vann

 • 1 dl ketchup

 • 2 ss sukker

 • 2 ss oystersaus

 • 1 ss eddik

 • 1/2 ss maisenna

 • 1/2 ts salt

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, ta en titt på min instagram (alt_asiatisk) høydepunkter.

Start med å kutte biffen opp i bite-size biter og ha oppi en bolle. Bør være ca. maks 0,5 cm tykke. Hell i vann og løs biffstykkene opp fra hverandre. Ha deretter i maisenna, natron og salt. Bland godt slik at alle bitene får i seg marinaden. Tilsett matoljen helt til slutt, bland en siste gang før du setter bollen til side. Anbefales å bruke hansker, spisepinner, eller bare gjøre dette for hånd. La biffen marineres i minst 15 minutter, mens du forbereder andre ingredienser. 

Et tips jeg har lært fra min mor når man skal lage retter med brokkoli, er å la dem trekke i vann først. Jeg koker derfor opp ca. 1 liter vann, deler brokkoli i ønskende størrelse, og legger dem oppi en stor bolle. Når vannet er ferdig kokt, heller jeg det rett over brokkolien, og setter alarmen på 1 minutt. Hell deretter alt over på en sil, og skyld godt med kaldt vann. Dette gjør at brokkolien blir helt jevnt kokt, og forkorter steketiden. 

Bland deretter sammen sausen din. Løs ut maisenna med kaldt vann. Så tilsetter du resten av ingrediensene og rører alt godt sammen til sukkeret er oppløst. 

STEKING:

 1. Varm opp en del matolje på medium høy varme, og legg biffen oppi. Prøv å løse biffen fra hverandre, slik at alle bitene blir stekt i oljen. Stek til biffen har fått en fin brunfarge i ca. 2-3 minutter på begge sider. Plukk biffen ut av oljen og la oljen renne ut gjennom en sil. 
 2. Deretter tilsetter du ny matolje på medium høy varme og steker alle grønnsakene, bortsett fra løk, i ca. 3-5 minutter, avhengig av hvor sprø/myke du foretrekker.
 3. Legg biff og løk oppi kasserollen og stekes i ca. 2 minutter.
 4. Ta varmen ned til lav, tilsett sursøt sausen og bland alle ingrediensene godt sammen i et par minutter til, til du ser sausen har trukket seg inn.

Elsker de ulike konsistensene og den sursøte sausen sammen med nykokt ris 🙂

TIPS:

 • Bruker du ananas i kanne, kan du tilsette 1 ss ekstra med eddik i sausen.
 • Viktig å skru varmen ned til lav før du har oppi sausen. Ellers vil sausen klumpe seg og tykne veldig raskt.

Til helgen kommer det en kjempegod Mochi bakst og og vårruller, og håper dere vil titte innom! Ønsker dere en riktig fin torsdag videre! Minner også om Giveaway av dette flotte bestikksettet med en verdi på 1399,- for dere som ikke har deltatt 🙂
Klem TuTu

2 Comments

 1. Kjempegod rett! ? Hele familien digger denne.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*