Grillspyd Med Soyamarinert Laks Og Mango-og Granateple Salat

Høsten nærmer seg med stormskritt, og det er derfor ekstra godt å kunne utnytte grillsesongen så mye som mulig nå. Grillspyd av kjøtt har alltid vært en storfavoritt her hjemme, men for noen dager siden ville jeg prøve en ny variant, og laks hørtes ut som en god idé.

Disse fargerike og nydelige lakse grillspydene med en frisk sommersalat ble derfor til. Denne laksen smelter virkelig på tungen, og jeg får vann i munnen bare å tenke på smakskombinasjonen. Har du lyst på en herlig sommerrett, burde du virkelig hive deg på disse nå 🙂

ingredienser til 8 grillspyd

 • 400 g SALMA laks

 • 2 ss soyasaus

 • 1 ss honning

 • 1 ss oystersaus

 • 1 ss sesamolje

 • 1/2 ss eddik

 • 1/2 ts hvitløkspulver

 • 1/4 ts pepper

 • TILBEHØR
 • Ananas

 • Rødløk

 • Grillspyd

 • SOMMERSALAT
 • 1 granateple

 • 1 mango

 • Koriander

 • Havsalt

 • Pepper

 • Lime

FREMGANGSMÅTE:

Start med å blande sammen marinaden til laksen. Del deretter laksen oppi store terninger og mariner laksen i minst 30 minutter.

Mens laksen marineres, kan du lage sommersalaten. Miks granateple, mango, koriander sammen i en bolle. Deretter smaker du til med salt, pepper og lime. Juster mengde smakstilsetninger etter din egen preferanse.

I mellomtiden kan du kutte opp ananasen og rødløk. Når laksen er ferdigmarinert, tre deretter ingrediensene ingrediensene som du måtte ønske. Jeg hadde et lag med ananas, laks, to skiver løk, ananas, to skiver løk også laks igjen. Legg grillspydene på grillen, og grill dem lett på begge sider. Jeg elsker at laksen fortsatt er litt rosa i midten, slik at du smelter i munnen, men stek dem sånn som du skulle ønske 🙂

Da er det bare å nyte disse med den friske sommersalaten vår 🙂 Server også gjerne med noen skiver lime dersom du ønsker litt ekstra friskhet.

TIPS:

 • Denne sommersalaten passer også godt som grilltilbehør til andre grillretter også.
 • Anbefales å bruke ferske ananas for den gode friskheten. Du kan også grille andre grønnsaker som f.eks. paprika eller squash.
 • Ønsker du ikke å grille, kan disse også stekes på stekepannen.
 • Ta også en titt på andre oppskrifter med laks her, og grill oppskrifter her 🙂

Håper dere vil teste disse fargerike og smakfulle lakse grillspydene 🙂 Jeg er for øyeblikket i magiske Split, og deler mange fine øyeblikk derfra. Ønsker dere å følge med på reisen som snart går til Dubrovnik, kan dere sjekke ut stories på Instagram her 🙂 Følg meg gjerne også på facebook for daglige oppdateringer!
Klem TuTu

2 Comments

 1. Hei! Bare lurte på noe hvis man ikke har tempura mix. Du skriver:

  “Har dere ikke dette tilgjengelig kan dere erstatte tempura mix med samme mengde mel, og tilsette 1/2 bakepulver i tillegg.”

  1/2 hva da?

  Takk for svar!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*