Braisert Soya Kylling

God mandag kjære dere 🙂

Mandager er blant de travleste dagene i uken for mange, og kanskje ekstra travelt siden det er skolestart for mange studenter eller barn i hus. Enkle one-pot retter er derfor gull å ha lagret i oppskriftsboka. Du tilsetter alt i en kaserolle og den lager nesten seg selv! Denne braiserte kyllingen med en herlig, smaksrik soyasaus, smaker himmelsk sammen med nykokt ris eller nudler. Kyllingvingene blir super mør, og passer derfor ekstra godt til barnefamilier 🙂

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er IMG_4629.jpg

Jeg har selvfølgelig filmet step-by-step video for dere som ligger under høydepunkter på instagram 🙂 La oss lage denne enkle retten sammen i dag, og nyte sammen med familien til middag!

Ingredients

  • 14 kyllingvinger

  • 2 dl vann

  • 4 fed hvitløk

  • 3 vårløk

  • 1 sjalottløk

  • 3 ss dark soyasaus

  • 2 ss soyasaus

  • 2 ss sesamolje

  • 2 ss honning

  • 1,5- 2 ss sukker

  • 1 ss oystersaus

  • 1 ts pepper

FREMGANGSMÅTE:
PS! For video, sjekk instagram høydepunkter 🙂

Start å kombinere vann, mørk soyasaus, soyasaus, sesamolje, honning, sukker, oystersaus og pepper i en stor kasserolle. Deretter renser du kyllingvingene og legger de oppi sammen med hvitløk, vårløk og sjalottløk.

Skru på høy varme, og la den boble ca. 3 minutter. Sett deretter på lokk og senk varmen til medium høy i 15 minutter. Etter 15 minutter, rører du om. Sett på lokket igjen og den koke på medium varme i ca. 10-15 minutter til!

Voila! Da har du en kjempe enkel og rask kasserolle rett som er innbakt med full av herlige smaker 🙂

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er IMG_4612.jpg

Server denne gjerne med litt grønnsaker som agurk, tomater eller salatblanding. Jeg elsker å spise med nykokt ris og ha rikelig med saus over 🙂 Risnudler eller eggenudler er også godt til!

TIPS:

  • Denne kan også lages kvelden før, og varmes opp etter jobb. Da anbefales det å ha ca. 0,5 dl ekstra vann, siden smakene kommer til å trekke seg ordentlig godt inn, og sausen vil bli noe tykkere.
  • Jeg elsket og elsker fortsatt hver gang mamma lager store kasserolle retter. Et tips til dere som har småbarn, eller ønsker lage en kombinert risbolle; Mamma rev alltid opp kjøttet i småbiter, blandet det sammen med ris, saus og kuttet agurk i små terninger oppi. Bland alle ingrediensene godt sammen, slik at hvert eneste munnfull inneholder gode smaker 🙂 Dette gjør det ekstra enkelt å mate barna eller for dem å spise selv med skje!

Ønsker du andre retter med kylling? ta en titt her 🙂

Lurer på hva du skal lage til middag denne uken? Sjekk den splitter nye ukesmenyen her!

Håper dere får en super fin start på uken! Har dere noen spørsmål, er det bare å stille dem i kommentarfeltet under 🙂 Husk også Giveawayen her!
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*