Vietnamesiske Sitrongress Marinerte Kyllinglår Med Ris

Å spise ute med pappa og mamma var noe av det beste jeg visste som liten. Fra juletallerken, til stekte nudler, fra delikate måltider til super enkle happy meal, var en av mine favoritter “Com thit suon”. Denne retten måtte vi alltid kjøre til hovedstaden for, og det betydde en lang biltur og kvalitetstid sammen med mamma og pappa.

Jeg husker fortsatt de forskjellige smakene, og denne retten har også blitt en storfavoritt her hjemme. Ikke bare er den super rask og enkel å lage, men det møre kjøttet, de sprø grønnsakene og den litt syrlige fiskesausen, gir en perfekt balanse for ganen. I dag lager en smakfull variant med kyllinglår 🙂

ingredienser for 4 porsjoner

  • KYLLING MARINADE
  • 4 kyllinglår uten bein

  • 2 ss fiskesaus

  • 2 ss sukker

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ss honning

  • 1/2 ss sesamolje

  • 1/2 ts pepper

  • 3 finhakket sitrongress

  • 2 fed hakket hvitløk

  • 1 hakket sjalottløk

  • FISKESAUS
  • 150 ml varmt vann

  • 25 ml fiskesaus

  • 2,5 ss sukker

  • 2 fed finhakket hvitløk

  • 1/2 lime

  • 1 thai chili

  • TILBEHØR
  • Ris for 4 porsjoner

  • Grønnsaker (agurk, tomat, salat)

  • Syltede grønnsaker

FREMGANGSMÅTE:

Start med å blande sammen marinaden i en bolle. Tilsett kyllingen og la den stå i minst 30 minutter. 

Lag deretter fiskesausen som vi skal ha ved siden av denne retten. Kok opp vann og rør ut sukker og vannet sammen i en bolle til sukkeret er oppløst. Ha i fiskesaus og sett blandingen til avkjøling. Når sausen er avkjølt, smaker du til med limejuice før du tilsetter hakket hvitløk og chili oppi sausen. 

Her kan du velge om du vil grille eller steke kjøttet. Jeg stekte min på medium høy varme og ca. 2,5 minutter på hver side med lokket på.

Når kjøttet er ferdig stekt danderer du bare med ris, grønnsaker, syltede grønnsaker og fiskesaus. Jeg elsker å helle fiskesausen over risen og kjøttet, men du kan også dyppe om du vil 🙂

TIPS:

  • Kyllingen smaker aller best dersom du kan marinere i flere timer, eller kvelden før. Du kan også svine/nakkekoteletter.
  • Jeg har også laget en risnudler med disse saftige kyllinglårene, som du finner her.

Håper dere vil teste denne smakfulle retten 🙂 Følg meg gjerne også på instagram og facebook for daglige oppdateringer og step-by-step video 🙂
Klem TuTu

2 Comments

  1. Silje Christensen

    VERDENS BESTE RETT!!!!!!! Denne er så utrolig god, helt autentisk som du får på resturant. En favoritt i vårt hjem! Tusen takk for at du har delt oppskriften!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*