Vietnamesiske Risnudler med Lemongrass Chicken

God onsdag fine lesere! I dag går vi tilbake til denne friske vietnamesiske risnudelen, bun kho, som tidligere også er nevnt som en av mine store favoritter. Jeg kan spise denne retten hver eneste dag ut i fra hva man topper nudlene med. I dag har jeg laget en versjon med «lemongrass chicken», som er utrolig smaksrik og aromatisk, sammen med syltede grønnsaker, urter og en frisk fiskesaus 🙂 

ingredienser for 4 porsjoner

  • 4 kyllinglår uten bein

  • 2 ss fiskesaus

  • 2 ss sukker

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ss honning

  • 1/2 ss sesamolje

  • 1/2 ts pepper

  • 3 finhakket sitrongress

  • 2 fed hakket hvitløk

  • 1 hakket sjalottløk

  • FISKESAUS
  • 3 dl varmt vann

  • 1/2 dl fiskesaus 

  • 5 ss sukker

  • 2-3 fed hakket hvitløk

  • ½ – 1 lime

  • 2 thaichili

  • TILBEHØR
  • Risnudler

  • Grønnsaker/urter

  • Agurk

  • Syltede grønnsaker

  • Knuste peanøtter


FREMGANGSMÅTE:

Start med å blande sammen marinaden i en bolle. Tilsett kyllingen og la den stå i minst 30 minutter. 

Lag deretter fiskesausen som vi skal ha over nudelen. Kok opp vann og rør ut sukker og 3 dl av vannet i en bolle til sukkeret er oppløst. Ha i fiskesaus og sett blandingen til avkjøling. Når sausen er avkjølt, smaker du til med limejuice før du tilsetter hakket hvitløk og chili oppi sausen. 

Stekes med litt matolje på medium høy varme, i ca. 2,5 minutter på hver side. Du kan også legge de på grillen 🙂 

Denne retten smaker aller best når man får blandet alle ingrediensene godt sammen. Bruk derfor en stor bolle eller en dyp skål og legg risnudler, urter, syltede grønnsaker, kylling(kan gjerne også klippes opp) og peanøtter ved siden av hverandre. Deretter har du oppi fiskesausen. «Bun kho» kan direkte oversettes til tørre nudler, så det er viktig at du ikke har for mye saus slik at det blir suppe. Bare nok til at nudlene blir dekket og du kan «slurpe» det i deg 🙂 

TIPS:

  • Risnudler smaker aller mest når alt vannet er rent ut, og anbefales derfor å koke den god tid før du lager denne retten.
  • Denne marinaden kan også brukes til andre proteiner. Dersom du ønsker at middagen skal gå enda raskere, kan du marinere kyllingen kvelden før.
  • Fiskesausen smaker best helt kald, og kan derfor også lages f.eks. flere timer i forveien eller dagen før.
  • Jeg bruker en veldig salt fiskesaus, så smak gjerne til med din om du f.eks. skal ha mindre sukker, mer lime eller mer fiskesaus oppi.

Ta gjerne også en titt på tidligere risnudler og nudelretter her 🙂

Håper denne oppskriften faller i smak, og tagg meg gjerne på @alt_asiatisk dersom dere tester rettene mine 🙂 
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*