Vietnamesiske Kyllingvinger

God lørdag alle sammen 🙂

Det koseligste jeg vet med helger eller ferier er at barna er hjemme fra skolen, og man får ekstra tid til å lage mat eller bake med dem. Jeg lagde nylig en kyllingvinger-rett som mamma ofte lagde da jeg var liten, og jeg husker fortsatt hvor mye jeg spiste av både den varm og kalde versjonen. Jeg elsker marinaden, den sprø skorpen og kan knaske på disse dagen lang.

Disse ble fort spist opp av de små som var på besøk her, og var nesten enda mer populære blant de store da disse minnet dem om barndommen. Denne retten er ikke tidskrevende å lage i det hele tatt. Du bør marinere kyllingen minst 1 time, men ellers tar det bare 20 minutter for prepping og steking. 

Ingredienser for 4 porsjoner

  • 15 kyllingvinger

  • 15 kyllingklubber

  • 2 ss fiskesaus

  • 1 ss sukker

  • 1,5 ts asiatisk kyllingbuljong

  • 1 ts hvitløkspulver

  • 1 ts sesamolje

  • 1/2 ts pepper

  • Matolje til steking

FREMGANGSMÅTE:

Start med å blande alle ingrediensene i en bolle sammen med kyllingen. Gni marinaden godt i kyllingen og la den stå på kjøkkenbenken i minst 1 time. Dersom du skal marinere lengre eller over natten, legger du kyllingen i kjøleskapet. 
 

STEKING: 

Når kyllingen er ferdig marinert, varmer du en del matolje på medium høy varme. Oljen min var ca. 4 cm høy mot kanten. Når oljen er varm, steker du disse i ca. 10-12 minutter/eller til de blir gyllenbrune. Flipp over jevnlig. Jeg stekte 15 stk av gangen. 

Server gjerne disse herlige kyllingvingene /klubbene med ris, salatblanding, agurk og tomater. Jeg elsker å ha vietnamesisk/thai soyasaus over risen min for ekstra smak 🙂 

Ta en titt her for flere vietnamesiske oppskrifter 🙂

Tips: 

  • Vi var 2 voksne og 2 barn, og spiste akkurat opp 30 stk sammen med ris og grønnsaker. Varier mengden litt etter hvor mange barn/voksne det er hos deg.
  • Disse kan også puttes i en Air Fryer.
  • Du kan fint bruke enten bare kyllingvinger eller kyllingklubber.
  • Det smaker enda bedre hvis du f.eks. marinerer kyllingen kvelden før, så kan du steke dagen etter. Da går også middagen enda raskere for seg.
  • Noen fiskesaus har høyere saltnivå enn andre. Smak derfor til med din. Både fiskesaus og asiatisk kyllingbuljong er kjøpt fra asiatisk matbutikk.
  • Du kan også steke disse i ovnen, men da vil de ikke ha den samme sprø stekeskorpen.

Håper du vil teste disse kyllingvingene, og ikke nøl med å kommentere dersom du har noen spørsmål! 
Klem TuTu

Comments are closed.