Vietnamesisk Risnudler med Grillet Kjøtt (Bun Thit Nuong)

Nå er det virkelig ikke lenge til 17.mai, dere! Før vi tar oss noen fridager har jeg lyst å dele en av mine all-time-favorite-retter, nemlig vietnamesisk risnudler med grillet svinenakke, sammen med en søt og syrlig fiskesaus, friske urter og syltede grønnsaker! Denne retten kan jeg spise hver eneste dag! Så frisk, smaksrik og fullt av ulike konsistenser 🙂 Bun thit nuong som denne retten heter på vietnamesisk, betyr direkte oversatt “nudler grillet kjøtt”. Går du rundt i vietnamesiske gater dufter det alltid helt magisk med grillspyd eller grillet kjøtt i gatene. Dersom du ikke har gjort klart grillen, kan kjøttet fint stekes i ovnen eller i pannen også 🙂 

ingredienser for 4 porsjoner

 • 200 g risnudler 

 • ½ agurk

 • Knuste peanøtter

 • Frityrstekt løk

 • Salatblader

 • Asiatiske urter

 • Syltede grønnsaker 

 • KJØTTMARINADE
 • 2 nakkekoteletter

 • 2 ss fiskesaus

 • 1 ss soyasaus

 • 1 ss sukker

 • ½ ss honning

 • 1 ts hvitløkskrydder

 • 1 ts sesamolje

 • ½ ts svart pepper

 • FISKESAUS
 • 3 dl varmt vann

 • 1/2 dl fiskesaus 

 • 5 ss sukker

 • 2-3 fed hakket hvitløk

 • ½ – 1 lime

 • 2 thaichili

 • GRESSLØKSOLJE
 • 100 g hakket gressløk

 • 3 ss matolje

 • ½ ts salt

 • ½ ts sukker


FREMGANGSMÅTE:

Start med å blande alle ingrediensene til kjøttmarinaden i en bolle til sukkeret er helt oppløst. Bruk en kjøkkenhammer og bank nakkekotelettene til de er litt under 1 cm tynne. Del hvert stykke i 4-5 mindre biter. Legg kjøttet oppi marinaden og marineres i minst 45 minutter. 

Videre kan du koke risnudelen og la vannet renne ut gjennom en sil (jo mindre vann det sitter igjen i risnudelen, jo bedre smaker denne retten). Husk å skylle godt i kaldt vann for å stoppe kokingen. 

Lag deretter fiskesausen som vi skal ha over nudelen. Kok opp vann og rør ut sukker og 3 dl av vannet i en bolle til sukkeret er oppløst. Ha i fiskesaus og sett fiskesausen til avkjøling. Når sausen er avkjølt, smaker du til med limejuice før du tilsetter hakket hvitløk og chili oppi sausen. 

Lag også gressløksoljen med å kombinere hakket gressløk, olje, salt og sukker i samme bolle. Legg bollen i mikrobølgeovnen i ca 30-45 sekunder. Ta ut og bland godt rett før servering. 

Når kjøttet er ferdig marinert, legger du bare den på grillen. Dersom du foretrekker å bruke stekepannen, stekes kjøttet på medium høy varme med litt olje i ca. 2 minutter på hver side avhengig av tykkelsen. 

Når du er ferdig med å forberede alle ingrediensene, legger du ønsket mengde risnudler i en bolle, topp med grillet kjøtt, litt urter, agurk, syltede grønnsaker, gressløksolje, frityrstekløk og peanøtter. Hell deretter 1-2 øser med fiskesaus i bollen (vi elsker masse saus her hjemme), og bland alt godt sammen 🙂 Så er det bare å nyte denne fargerike bollen 🙂 

TIPS:

 • Kjøttet kan fint marineres opptil 2 dager i forveien.
 • Vi elsker gressløksolje her hjemme for å bringe frem autentiske smaker. Dersom du ikke foretrekker dette kan det fint sløyfes.
 • Fiskesausen smaker best helt kald, og kan derfor også lages f.eks. dagen før.
 • Jeg bruker en veldig salt fiskesaus, så smak gjerne til med din om du f.eks. skal ha mindre sukker, mer lime eller mer fiskesaus oppi.
 • Ønsker du f.eks. å bruke kylling, anbefaler jeg denne aromatiske risnudelen med lemongrass chicken.

Ha en riktig fin dag videre, og riktig god 17.mai i morgen 🙂 
KlemTuTu

2 Comments

 1. Hei 🙂 just a question: what is hvitlokskrydder? Thanks so much!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*