Tonkatsu – Japansk Svineschnitzel

Tonkatsu er noe jeg kan spise flere ganger i uken. Det ytterste laget bestående av mel, egg og panko skaper en helt magisk crunch når man biter i kjøttet, og jeg elsker virkelig kombinasjonen sammen med kål og sesamdressing. 

Ingredienser for 2 porsjoner

  • 2 nakkekoteletter av svin

  • 300 g hodekål

  • 50-75 g panko

  • 1 egg

  • 4-5 ss mel

  • 1 ts salt

  • 1 ts hvitløkspulver

  • ½ ts pepper

  • TONKATSUSAUS
  • 2 ss ketchup

  • 3 ts oyster saus

  • 2 ts Worcestershire saus

  • 1 ts soyasaus

  • 1 ½ ts sukker

  • *Sesamdressing til hodekål

FREMGANGSMÅTE
Start med å kutte hodekål i tynne strimler, legg oppi iskaldt vann i ca. 10 minutter og hel over i en sil til vannet renner av. 

Gjør klar stekestasjonen ved å legge frem tre tallerkener. Bland mel, salt, hvitløkspulver og pepper sammen i en tallerken. Pisk egget i tallerken nr. 2, og ha panko i den siste tallerkenen. Sett alle tre tallerkene til side. 


1. Start med å fjerne bein i kotelettene, bank deretter kotelettene med en kjøkkenhammer. Bank jevnt på begge sider og litt ekstra der det er fettfiber. Ca. 1-1,5 cm tykk er perfekt. 

2. Vend så kjøttet i melblandingen, slik at begge sider og kantene er godt dekket med mel. Rist av slik at det kun ligger et tynt lag på kjøttet. 

3. Vend kjøttet i egget på begge sider og sørg for at kantene også er godt dekket. 

4. Legg til slutt kjøttet i pankoen, dekk begge sider og alle kantene, og press pankoen godt i kjøttet. 

Varm opp olje i en stekepanne på medium høy varme, mengden på oljen bør være minst 5 cm høy. Sjekk om oljen er klar ved å droppe litt panko oppi. Dersom den flyter raskt opp betyr det at oljen er klar. Stek tonkatsuen i ca. 3-4 min på hver side.

Ta ut tonkatusene og legg på en rist eller tallerken med papir. La kjøttet hvile i ca. 5 minutter før du kutter i kjøttet. 

I mellomtiden kan du lage sausen ved å blande alle ingrediensene sammen, og hell over i en liten bolle til servering.

Kutt tonkatsuene i 5-6 skiver, legg på ønsket mengde hodekål og dryss med litt sesamdressing over. Tonkatsusausen velger du selv om du ønsker å helle over kjøttet eller bare servere ved siden av. Håper det smaker 🙂 

TIPS

  • Størrelsen på kotelettene kan varierer, derfor er mel og panko mengde på ca. mål
  • Du kan også kjøpe ferdiglaget tonkatsusaus
  • Dersom du foretrekker magert kjøtt, kan du også bruke svinekoteletter
  • Sesamdressingen kjøpte jeg på ferie, men den kan også enkelt lages selv, oppskriften finner du her.
  • Her finner du også oppskriften på ovnsbakt tonkatsu og tonkatsu sandwich.

Ønsker dere fortsatt en riktig fin kveld, 
TuTu
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*