Tonkatsu er noe jeg kan spise flere ganger i uken. Det ytterste laget bestående av mel, egg og panko skaper en helt magisk crunch når man biter i kjøttet, og jeg elsker virkelig kombinasjonen sammen med kål og sesamdressing.
Ingredienser for 2 porsjoner
2 nakkekoteletter av svin
300 g hodekål
50-75 g panko
1 egg
4-5 ss mel
1 ts salt
1 ts hvitløkspulver
½ ts pepper
- TONKATSUSAUS
2 ss ketchup
3 ts oyster saus
2 ts Worcestershire saus
1 ts soyasaus
1 ½ ts sukker
*Sesamdressing til hodekål
FREMGANGSMÅTE
Start med å kutte hodekål i tynne strimler, legg oppi iskaldt vann i ca. 10 minutter og hel over i en sil til vannet renner av.
Gjør klar stekestasjonen ved å legge frem tre tallerkener. Bland mel, salt, hvitløkspulver og pepper sammen i en tallerken. Pisk egget i tallerken nr. 2, og ha panko i den siste tallerkenen. Sett alle tre tallerkene til side.
1. Start med å fjerne bein i kotelettene, bank deretter kotelettene med en kjøkkenhammer. Bank jevnt på begge sider og litt ekstra der det er fettfiber. Ca. 1-1,5 cm tykk er perfekt.
2. Vend så kjøttet i melblandingen, slik at begge sider og kantene er godt dekket med mel. Rist av slik at det kun ligger et tynt lag på kjøttet.
3. Vend kjøttet i egget på begge sider og sørg for at kantene også er godt dekket.
4. Legg til slutt kjøttet i pankoen, dekk begge sider og alle kantene, og press pankoen godt i kjøttet.
Varm opp olje i en stekepanne på medium høy varme, mengden på oljen bør være minst 5 cm høy. Sjekk om oljen er klar ved å droppe litt panko oppi. Dersom den flyter raskt opp betyr det at oljen er klar. Stek tonkatsuen i ca. 3-4 min på hver side.
Ta ut tonkatusene og legg på en rist eller tallerken med papir. La kjøttet hvile i ca. 5 minutter før du kutter i kjøttet.
I mellomtiden kan du lage sausen ved å blande alle ingrediensene sammen, og hell over i en liten bolle til servering.
Kutt tonkatsuene i 5-6 skiver, legg på ønsket mengde hodekål og dryss med litt sesamdressing over. Tonkatsusausen velger du selv om du ønsker å helle over kjøttet eller bare servere ved siden av. Håper det smaker 🙂
TIPS
- Størrelsen på kotelettene kan varierer, derfor er mel og panko mengde på ca. mål
- Du kan også kjøpe ferdiglaget tonkatsusaus
- Dersom du foretrekker magert kjøtt, kan du også bruke svinekoteletter
- Sesamdressingen kjøpte jeg på ferie, men den kan også enkelt lages selv, oppskriften finner du her.
- Her finner du også oppskriften på ovnsbakt tonkatsu og tonkatsu sandwich.
Ønsker dere fortsatt en riktig fin kveld,
TuTu