Tempura Scampi Bao Buns

God mandag fine dere 🙂 

Er det flere av dere som syns bao buns er skikkelig stilige å se på? Tidligere har jeg delt Crispy Duck bao buns og Crispy Chicken teriyaki bao buns med dere, men i dag har jeg eksperimentert med noe helt annet; nemlig en versjon med tempura scampi (fritystekte scampi på japansk vis).

Jeg elsker kombinasjonen av myke bao buns og super crispy tempura på innsiden. Sammen med en frisk og syrlig kålsalat er det lite annet som frister mer til middag 🙂 

ingredienser til 8 bao buns

  • 16 scampi

  • 125 ml vann

  • 100 g mel

  • 1 ss olje

  • ½ ts bakepulver

  • ¼ salt

  • Olje til steking

  • Panko til scampiene

  • KÅLSALAT
  • 100 g hodekål

  • 1 gulrot

  • 2 ss majones

  • 2-3 ts lime saft

  • ¼ ts salt

  • TILBEHØR
  • 8 fryste bao buns

  • *Chilimajones

  • *Teriyaki Saus

  • Koriander


FREMGANGSMÅTE:
Start med å kutte hodekål og gulrot i tynne strimler. Legg grønnsakene oppi en bolle og bland inn majones, lime saft og salt. Sett til side mens du lager chilimajones og teriyaki saus. Oppskriftene finner du via link nederst i innlegget. 

Bland sammen vann, mel, olje, bakepulver og salt sammen i en bolle. 

Deretter kan du fjerne skallet på scampiene, men behold halen på. Fjern ryggraden med en grillspyd. Legg deretter scampien på ryggen, kutt ca. 5-6 hakk i scampien. Bør ikke være dypere enn ½ cm. Snu deretter scampiene og press den ned. Du skal høre at det «knekker» litt i scampien. Dette er for at scampien skal være rett, fin og klar til å rulles. 

STEKINGEN:

Varm rikelig med olje på medium høy varme. Dypp scampi i røren. Hele scampien skal være dekket bortsett fra halen. Legg deretter over til en tallerken med panko. Rull scampien frem og tilbake og press litt i slik at pankoen sitter godt i scampien. 

Sjekk om oljen er klar ved å droppe litt panko i oljen. Dersom den flyter raskt opp og bobler betyr det at oljen er klar. Legg scampiene oppi oljen, og stek til du får en fin farge på begge sider. 

Mens scampiene stekes, kan du også dampe bao buns. Jeg brukte en bambus damper og dampet dem i ca. 7-8 minutter (fryste). Når alle ingrediensene er klare, bretter du ut bao buns forsiktig, smører på et tynt lag med chilimajones og teriyaki saus hver side. Deretter legger du på kålsalaten, og helt til slutt to scampier oppi hver bao buns. 

TIPS:

  • Når alle ingrediensene er ferdig forberedt, kan du velge selv om du ønsker å legge alt frem på bordet, så kan man forsyne seg selv, eller sette de sammen på forhånd.
  • Bao buns er kjøpt fra en asiatisk matbutikk. De er oftest i frysedisken. 
    *Oppskriften på Chilimajones finner du her!
    *Oppskriften på Teriyakisaus finner du her (jeg halverte oppskriften)
  • Har du lyst på andre Bao oppskrifter? Hele samlingen finner du her :)

Ønsker dere en riktig fin start på uken, og følg meg gjerne også på instagram og facebook for step-by-step video 🙂
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*