Stekt Nudler med Kylling og Grønnsaker

Jeg får alltid hyggelig tilbakemeldinger når jeg deler take-away favoritter 🙂 Setter kjempe stor pris på alle hyggelige tilbakemeldingene jeg har fått fra dere som har testet oppskriftene, og fått det til 🙂 I dag deler jeg nydelige stekt nudler med kylling og grønnsaker. Jeg bruker akkurat den samme teknikken på kyllingen som biffen tidligere, for å gjøre kyllingen ekstra mør. 

Ingredienser for ca. 5-6 porsjoner

  • 375 g kyllingfilet/bryst (2 stk)

  • 1,5 ss maisenna

  • 1 ss matoljeolje

  • 3 ts vann

  • 1,5 ts natron

  • ¼ ts salt

  • Matolje til steking

  • TIL SAUSEN
  • 1 dl vann

  • 1 ss dark soyasaus

  • 1 ss light soyasaus

  • 2 ss oystersaus

  • 1 – 1 ½ ss sukker

  • ½ hvitløkspulver

  • ¼ pepper

  • GRØNNSAKER OG NUDLER
  • 400 g Chow Mein/ eggenudler

  • 3 sjampinjonger

  • 2 bokser bambus

  • 1 paprika (½ rød og ½ grønn)

  • Matolje til steking

FREMGANGSMÅTE:
PS! flere av dere har etterspurt video på stekt nudler, så dette ligger nå under høydepunkter på instagram (alt_asiatisk) 🙂

Start med å kutte kyllingefilene opp i bite-size biter, og ha alt oppi en bolle. Bitene bør være ca. maks 0,5 cm tykke. Hell deretter i vann og løs kjøttstykkene opp fra hverandre. Ha deretter i maisenna, natron og salt. Spre marinaden godt på alle bitene. Vær litt skånsom når du gjør dette, siden kylling er ganske myk. Tilsett matoljen i til slutt, bland en siste gang før du setter bollen til side. Anbefales å bruke hansker, spisepinner, eller bare gjøre dette for hånd. 

Mens kyllingen står i marinaden i minst 15 minutter, kan du kutte opp grønnsakene og lage sausen. For sausen trenger du bare å blande opp alle ingrediensene til sukkeret er oppløst. Kok også nudler, men merk at du skal bare koke helt til nudler har løst seg opp i vannet. Den skal være hardere enn al dente. Skyld med kaldt vann. 

STEKING: 

1. Varm opp en del matolje på medium høy varme, og legg kyllingen oppi. Prøv å løse kjøttstykkene fra hverandre, slik at alle bitene blir stekt separert i oljen. 
2. Stek til kyllingen får en fin brunfarge. Det tok ca. 3-4 minutter for meg. Plukk ut kjøttet og la oljen renne av over en sil. 
3. Videre kan du helle ut litt av oljen, slik at det bare er 2 ss igjen. Ha fortsatt på medium høy varme og legg alle grønnsakene og kyllingen oppi. Stek i ca. 2 min. 
4. Ha deretter oppi kokt nudler og sausen samtidig. Bland alle ingrediensene godt sammen og stekes til du ser sausen har trukket seg inn i nudelen. Dette tar ca. 3-4 min. 

Da er det bare å nyte denne herlige stekte nudelen 🙂 Her hjemme elsker vi å ha oppi litt sriracha(asiatisk chilisaus) for ekstra kick!

TIPS: 

  • Ikke kutt kyllingen får tynn, men heller ikke mer enn 0,5 cm.
  • Jeg brukte hvitløkspulver i sausen denne gangen, men du kan også gjøre som stekt nudler med biff oppskriften, og heller bruke hakket hvitløk når du skal steke grønnsakene.
  • Denne gangen testet jeg en type nudler som er typisk å bruke til stekt nudler (chow mein), men du kan gjerne bruke eggenudler fra Santa Maria.
  • Sriracha kan kjøpes fra vanlige dagligvare butikker.
  • Denne stekt nudelen smaker like godt dagen etter til f.eks. lunsj. Oppbevares i kjøleskapet.

Ta også en titt på andre kinesiske retter her 🙂

Ønsker dere en riktig fin dag videre og sjekk gjerne høydepunkter på instagram for video på denne 🙂 
Klem TuTu

4 Comments

  1. Hei, jrg skal lage stekte nudler med kylling og grønnsaker idag. Oppdager nå at jeg kun har risnudler. Kan dette brukes eller må jeg ut å handle ?
    Godt nyttår ?

  2. Hei!

    Mangler det et punkt for stekingen av grønnsakene her?

    • Heisann 🙂 Hvis du ser bilde nr. 3 under avsnittet “Steking” og punkt nr. 3 som følger med bildet, så beskrives det hvordan grønnsakene skal stekes 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*