Jeg får alltid hyggelig tilbakemeldinger når jeg deler take-away favoritter 🙂 Setter kjempe stor pris på alle hyggelige tilbakemeldingene jeg har fått fra dere som har testet oppskriftene, og fått det til 🙂 I dag deler jeg nydelige stekt nudler med kylling og grønnsaker. Jeg bruker akkurat den samme teknikken på kyllingen som biffen tidligere, for å gjøre kyllingen ekstra mør.
Ingredienser for ca. 5-6 porsjoner
375 g kyllingfilet/bryst (2 stk)
1,5 ss maisenna
1 ss matoljeolje
3 ts vann
1,5 ts natron
¼ ts salt
Matolje til steking
- TIL SAUSEN
1 dl vann
1 ss dark soyasaus
1 ss light soyasaus
2 ss oystersaus
1 – 1 ½ ss sukker
½ hvitløkspulver
¼ pepper
- GRØNNSAKER OG NUDLER
400 g Chow Mein/ eggenudler
3 sjampinjonger
2 bokser bambus
1 paprika (½ rød og ½ grønn)
Matolje til steking
FREMGANGSMÅTE:
PS! flere av dere har etterspurt video på stekt nudler, så dette ligger nå under høydepunkter på instagram (alt_asiatisk) 🙂
Start med å kutte kyllingefilene opp i bite-size biter, og ha alt oppi en bolle. Bitene bør være ca. maks 0,5 cm tykke. Hell deretter i vann og løs kjøttstykkene opp fra hverandre. Ha deretter i maisenna, natron og salt. Spre marinaden godt på alle bitene. Vær litt skånsom når du gjør dette, siden kylling er ganske myk. Tilsett matoljen i til slutt, bland en siste gang før du setter bollen til side. Anbefales å bruke hansker, spisepinner, eller bare gjøre dette for hånd.
Mens kyllingen står i marinaden i minst 15 minutter, kan du kutte opp grønnsakene og lage sausen. For sausen trenger du bare å blande opp alle ingrediensene til sukkeret er oppløst. Kok også nudler, men merk at du skal bare koke helt til nudler har løst seg opp i vannet. Den skal være hardere enn al dente. Skyld med kaldt vann.
STEKING:
1. Varm opp en del matolje på medium høy varme, og legg kyllingen oppi. Prøv å løse kjøttstykkene fra hverandre, slik at alle bitene blir stekt separert i oljen.
2. Stek til kyllingen får en fin brunfarge. Det tok ca. 3-4 minutter for meg. Plukk ut kjøttet og la oljen renne av over en sil.
3. Videre kan du helle ut litt av oljen, slik at det bare er 2 ss igjen. Ha fortsatt på medium høy varme og legg alle grønnsakene og kyllingen oppi. Stek i ca. 2 min.
4. Ha deretter oppi kokt nudler og sausen samtidig. Bland alle ingrediensene godt sammen og stekes til du ser sausen har trukket seg inn i nudelen. Dette tar ca. 3-4 min.
Da er det bare å nyte denne herlige stekte nudelen 🙂 Her hjemme elsker vi å ha oppi litt sriracha(asiatisk chilisaus) for ekstra kick!
TIPS:
- Ikke kutt kyllingen får tynn, men heller ikke mer enn 0,5 cm.
- Jeg brukte hvitløkspulver i sausen denne gangen, men du kan også gjøre som stekt nudler med biff oppskriften, og heller bruke hakket hvitløk når du skal steke grønnsakene.
- Denne gangen testet jeg en type nudler som er typisk å bruke til stekt nudler (chow mein), men du kan gjerne bruke eggenudler fra Santa Maria.
- Sriracha kan kjøpes fra vanlige dagligvare butikker.
- Denne stekt nudelen smaker like godt dagen etter til f.eks. lunsj. Oppbevares i kjøleskapet.
Ta også en titt på andre kinesiske retter her 🙂
Ønsker dere en riktig fin dag videre og sjekk gjerne høydepunkter på instagram for video på denne 🙂
Klem TuTu
Hei, jrg skal lage stekte nudler med kylling og grønnsaker idag. Oppdager nå at jeg kun har risnudler. Kan dette brukes eller må jeg ut å handle ?
Godt nyttår ?
Heisann! Dersom det er den type av pad thai nudler du har fått tak i som er litt tykkere enn vanlige risnudler, kan du fint prøve om du ønsker. Merk at konsistens, smak og steketid kan variere 🙂 Dersom det er slike risnudler som du ser her: https://www.altasiatisk.no/2020/06/risnudler-med-marinert-biff/ – blir de dessverre for tynne til å steke opp i stekte nudler 🙂
Hei!
Mangler det et punkt for stekingen av grønnsakene her?
Heisann 🙂 Hvis du ser bilde nr. 3 under avsnittet “Steking” og punkt nr. 3 som følger med bildet, så beskrives det hvordan grønnsakene skal stekes 🙂