God morgen! I en travel hverdag er det lite som slår enkle oppskrifter som er lite tidskrevende å lage. I dag deler jeg dermed hvordan du kan få en smaksrik “lemongrass salmon” på kun 15 minutter! Sammen med en super lett og knasende god sommersalat, er denne retten er ordentlig go-to-oppskrift når jeg virkelig har det travelt 🙂
Ingredienser for 2 porsjoner
400 g SALMA laks
2 – 3 ss honning
2 ss vann
1 1/2 ss fiskesaus
1 ss soyasaus
1/2 ss sesamolje
1/2 ts pepper
3 finhakket sitrongress
1 fed hakket hvitløk
Matolje til steking
- SALAT
1 stor gulrot i strimler
1 rød chili i tynne skiver
1 vårløk i tynne ringer
1/2 agurk i tynne strimer
Knuste peanøtter
FREMGANGSMÅTE:
Start med å blande sammen marinaden. Kutt deretter SALMA laksen i to og legg den oppi marinaden, mens du forbereder grønnsakene.
Kutt gulrot og agurk opp i tynne strimler, og chili og vårløk i tynne skiver. Dersom du skal servere med peanøtter, anbefales det å riste de opp før du knuser dem. Bland alle ingrediensene godt sammen, og fordel salaten i to boller/tallerkener.
Varm deretter en panne på medium høy varme, og tilsett litt matolje. Legg kun laksen uten marinade i pannen og sett på lokk. Steketiden varierer etter hvor godt stekt du liker laksen din. Jeg foretrekker at den fortsatt er litt rosa i midten, og steker i ca. 1 minutt på begge sider med lokket på.
Ta deretter ut laksen. Senk varmen ned på medium, og hell inn marinaden til laksen. La den koke i 1 minutt så er den klar til servering 🙂
Legg laksen over salaten, og tilsett ønsket mengde med saus over. Da er vår raske og enkle laksesalat klar på rundt 15 minutter 🙂
Ta også en titt på andre salater her 🙂
TIPS:
- Juster mengde honning fra 2 til 3 ss ettersom hvor salt fiskesausen og soyasausen du bruker er. Forskjellige merker har forskjellige saltnivåer.
- Dersom du ønsker at det skal gå enda raskere, kan du fint også marinere laksen kvelden før.
- Denne laksesalaten passer også veldig godt til ris eller risnudler
- Bruk gjerne også andre grønnsaker eller dine preferanser.
Ønsker dere alle en strålende fin dag videre 🙂
Klem TuTu
Hei igjen 🙂
Hvilken asiatisk kylling buljong bruker du.
Sendte deg spørsmål tidligere. Mulig jeg har fått svar men slettet det da det kanskje havnet i min reklame boks.
Hilsen Karin
Heisann Karin ?
Kopierer inn det tidligere svaret mitt her:
Jeg bruker et merke som heter Aji-Ngon ? Posen er rød, og finnes blant annet kylling, svin, biff og grønnsakssmak. Jeg har også hatt flere lesere som har testet stekt nudler eller biff og brokkolig, og andre kinesiske retter med vanlig kyllingbuljong fra Kiwi/Meny, eller kyllingbuljong/kjøttbuljong fra andre merker, og fått tilbakemelding på at smakene blir gode ?
Jeg har forresten en Giveaway på bloggen nå, og håper du vil delta 🙂