Pavlova med Friske Bær og Pasjonsfrukt

Da er det endelig fredag igjen, og kun en uke igjen til 17.mai 🙂 Tiden før 17.mai går alltid raskt unna. For mange er det mye planlegging og mye bakst og mat som skal lages på forhånd. Hos oss har vi noen klassiske kaker som elsker å ha til 17.mai, og Pavlova er både en klassiker og helt obligatorisk her hjemme 🙂 Den kan lages flere dager i forveien, trenger ikke å fryses ned, og dersom du har en kjøkkenmaskin, så lages mye ved hjelp av den 🙂 

Pavlova skal ha en sprø og delikat skorpe på utsiden, med en luftig og lett marshmallow aktig kjerne. Kombinasjonen med kald krem og friske bær er helt magisk. For dere som skulle lure, smaker denne ikke eddik i det hele tatt. Eddiken brukes for å stabilisere eggehvite og hjelpe å holde luften vi pisker inn. Maisenna gir den gode myke og luftige konsistensen på innsiden, og skaper den herlige kontrasten med den sprø skorpen på utsiden.

Ikke minst elsker vi den sprøe og søte marengsbunnen, kjernen som er mykere enn marshmallow, frisk krem og syrlige bær eller frukt til. I dag deler jeg min favoritt med jordbær, bringebær, blåbær og pasjonsfrukt. 

Ingredienser

 • 6 eggehviter 

 • 325 g sukker (gjerne finkornet sukker)

 • 1 ½ ss maisenna

 • 2 ts eddik

 • 1 ts vanilje ekstrakt

 • TOPPING
 • 3 dl kremfløte (1 boks)

 • 1 ts vaniljesukker

 • Jordbær

 • Bringebær

 • Blåbær

 • Pasjonsfrukt

FREMGANGSMÅTE:

PS! Jeg foretrekker å bruke finkornet sukker, da det er lettere å løse opp sukkerkornet når man pisker. Dette forhindrer også at det oser ut sukkervann fra kantene etter at den er ferdigstekt. Bruker du vanlig sukker, sørg for at alt sukkeret er oppløst.

 1. Forvarm ovnen på over og under varme på 125 grader.  Skill eggehvite og eggeplomme fra hverandre. Pass på at du bruke rene skåler og ikke har noen spor av eggeplomme oppi eggehvitene.
 2. Pisk eggehvite på middels hastighet (jeg bruker nr.4 av 10 nivåer) til du får en “soft peak”. Tilsett deretter 1 og 1 ss med sukker av gangen. 
 3. Pisk til sammen i ca. 15-20 minutter, eller frem til du kan gni litt av marengsen mellom fingrene, uten å kjenne noe til sukkerkornet. Vend deretter inn maisenna, eddik og vanilje ekstrakt forsiktig inn i marengsen med en slikkepott. 
 4. Dekk en stekeplate med bakepapir. Jeg tegner opp med en rund kakeform på 22 cm i diameter. Bruk en slikkepott og legg en kladd med marengs i midten av sirkelen du har tegnet. Topp kladdene oppå hverandre slik at du får et høyt tårn. Bruk slikkepotten din og tapp jevnt på marengsen helt til den når kanten på sirkelen. 

Sett marengsen inn i midterste rille i ovnen i 1 time og 30 minutter. Når steketiden er over, skrur du av ovnen, og la døra på ovnen stå på gløtt helt til marengsen blir helt kald. 

PYNTING
Pisk kremfløte og vaniljesukker til den er stiv. Vask og kutt bær eller frukt som du ønsker å bruke. Når marengsen er helt kald, sprer du et jevnt lag pisket krem, har oppi ønsket mengde pasjonsfrukt og topp til slutt med bær. 

Da er det bare å nyte denne herligheten! Gleder meg allerede til å bake denne igjen til 17.mai 🙂

TIPS

 • Jeg bruker Prior sine egg i str L (rosa pakning)
 • Dersom du ikke har vaniljeekstrakt, anbefales det å erstatte med 1 ts vaniljesukker, og ha kun 1 ss maisenna oppi. Dersom du skal bruke vaniljeessens, merk at den skal være brun og lukter som vanilje.
 • Finkornet sukker kan kjøpes ved bakeavdelingen på vanlig dagligvare. Vanlig sukker kan også brukes, men ta jevnlig testen for å se om du kjenner sukkerkornet.
 • Du kan fint også bruke en elektrisk håndmikser. Det kommer til å ta litt ekstra tid og du blir nok litt sliten i ermene, men smaken blir veldig verdt det 🙂
 • Dersom du foretrekker mer krem, kan du også doble mengden.
 • Merk at marengsen kommer til å vokse i ovnen, så ikke vær redd for at din kommer til å bli for liten 🙂

Håper dere vil teste denne nydelige pavlovaen til 17.mai. Følg meg gjerne også på facebook(altasiatisk) og instagram(alt_asiatisk) for daglige oppdateringer og video 🙂
TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*