Pandan Honeycomb Cake

En av mine favoritt kaker! Også kalt Banh bo nuong på vietnamesisk. Denne er så unik, myk og chewy i konsistensen. Det dufter alltid så godt i hele huset etter at jeg har bakt denne. Ser dere hvorfor den blir kalt for Honeycomb cake? 

Hovedsakelig er kaken kjent for å være teknisk komplisert å lage, og det er ikke mye som skal til for et mislykkende forsøk. I tillegg trenger du også spesiell type bakepulver. Jeg har derfor prøvd å sette sammen en enklere oppskrift med ingredienser som er til å få tak i for dere. Denne versjonen har alltid kommet vellykkede ut av ovnen. Det beste av alt er at den smaker like godt, om ikke bedre 🙂 

Røren tar kun 5 minutter å mikse sammen. Svelletiden tar rundt 2 timer og steketiden er på ca. 1 time og 10 minutter. 

Ingredienser

  • 225 g tapioca starch

  • 1 ts tørrgjær

  • ¼ ts salt

  • 5 egg (325 g uten skall)

  • 400 g kokosmelk

  • 175 g sukker

  • ½ – 1 ts pandanpaste

FREMGANGSMÅTE:

Start med å blande tapioca starch, gjær og salt i en bolle. Klekk alle eggene oppi og pisk til du får en jevn og fin røre. 

Kok deretter kokosmelk og sukker på medium høy varme. Rør til sukkeret er helt oppløst. Når blandingen er ved kokepunkt slår du av varmen og løfter av kjelen. Pisk deretter inn ½-1 ts med pandan paste. 

Hel deretter kokosmelk blanding over i røra. Pisk lett til alt er godt kombinert. Det skal være en del luftbobler på toppen. 

Dekk over med et kjøkkenhåndkle og legg det ved et varmt sted for å svelle i mellom ca. 1 time og 45 min til 2 timer og 30 min, avhengig av hvor varmt det er. Les tips. 

STEKING:
Husk å forvarm ovnen på 170 grader på over og under varme når røren nærmer seg ferdig. 

Jeg bruker en springform på 22 cm i diameter, og dekker med bakepapir både rundt og i bunnen. Ta en pisk og rør litt i bunnen for å løsne opp røren. Hel deretter røren i formen og stek på nederste rille, på 170 grader på kun undervarme i de første 45 minuttene. Anbefales å steke på en rist.

Flytt deretter brettet opp til midterste rille. Bytt om til over og undervarme, øk temperaturen til 190 grader og stek kaken i ca. 20 – 25 min til. 

La kaken avkjøle helt ned før du kutter den opp og serverer 🙂 

TIPS:L

  • Eggene bør være i romtemperatur.
  • Jeg liker å skru ovnen på ca. 50 grader, plassere bollen med røre inni og lar den svelle i ovnen. Dette gjør at prosessen går raskere.
  • Ettersom alle egg har ulike str, kan det være en fordel å veie opp. Størrelsen på pakken jeg kjøpte var L-XL.
  • Jeg liker å ha ca. 1 ts med ekte vaniljeessens oppi, det gir en ekstra god aroma.
  • Bak denne gjerne kvelden før, slik at den rekker å kjøle seg ordentlig ned før servering.

Har dere lyst på andre desserter? Alle oppskriftene finner du her 🙂

Håper dere vil teste denne deilige kaken 🙂 Ønsker dere en riktig fin lørdag, og følg gjerne med i helgen for flere oppskrifter 🙂
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*