Om meg

Kjære fine lesere!

Hjertelig velkommen til Alt Asiatisk, en matblogg skrevet av en ekte matelsker med vietnamesiske røtter. 

Jeg heter Elisabeth, eller også kalt for TuTu. Jeg fylte nettopp 25 år, og er oppvokst i et vietnamesisk hjem med en mor som er mesterkokken i mine øyner. Hun er en uidentifisert perfeksjonist på kjøkkenet, men alt det hun lager blir til perfeksjon når smaken inntreffer ganen. Hun er den største kilden til hvorfor jeg brenner for matlagning, og gleden er stor hver gang Mamma TuTu kaller meg hjem til en varm bolle Pho, eller andre hjemmelagde godbiter. 

Jeg gledet meg alltid til å bli stor da jeg var liten. Å bli voksen, bli selvstendig, reise, og ikke minst endelig få røre de skarpe kvinene til mamma. Men som de fleste vet, så innebærer voksenlivet også mye ansvar, mye jobbing og mye tenking. Etter travle hverdager, så jeg alltid frem til å endelig å komme hjem til ordentlig hjemmelaget mat, og utforske nye smaker på kjøkkenet.

Å vokse opp i et hjem som hele tiden var omringet av spennende aromaer, var jeg utrolig heldig som ble ordentlig introdusert for vietnamesiske smaker. Mamma TuTu elsket å stå på kjøkkenet for å skrive sine oppskrifter i «den blå boka», som jeg kalte den for. I motsetning til mamma, har Pappa TuTu alltid vært opptatt av å introdusere spennende retter fra det europeiske kjøkkenet til oss. Hans versjon av italiensk spaghetti er fortsatt den beste jeg noen gang har smakt.

Jeg er evig takknemlig for at begge mine foreldre har utfordret mine smakssanser, slik at min store lidenskap for mat begynte sakte, men sikkert å vokse tydelig frem. Hos Alt Asiatisk vil du derfor finne en god blanding av oppskrifter som hovedsakelig er fra Sør-Øst og Øst Asia. Jeg kommer også til å dele en del bakeoppskrifter, og skjulte perler fra «den blå boka» til Mamma TuTu 🙂

Jeg trives utrolig godt med å dele oppskrifter med dere, og dette har virkelig vært noen fine og spennende måneder. Selvom det kreves å ta over 100 bilder for å finne de fem perfekte, og maten ofte ikke kommer inn i munnen min før den er kald, så er gleden like stor hver gang jeg får tilbakemeldinger fra dere 🙂

Jeg gleder meg veldig til å bringe ekte asiatiske smaker i deres hjem, og håper dere vil følge meg videre på denne reisen! Dere kan også følge meg på instagram og facebook for daglige oppdateringer og step-by-step fremgangsmåter på video 🙂

Ved samarbeid og andre henvendelser, vennligst ta kontakt med altasiatisk@gmail.com.

Med ønske om en riktig fin dag videre,
Klem TuTu

4 Comments

  1. Merethe Olsen

    Hei Tu Tu. Tusen takk for en bok med så masse god mat. Og nå har gubben sluttet og klage på mine kinesiske mat retter. Lurte på om du har flere bøker enn den som er ut. Og den ligger fast på kjøkkenbenken. Det beste bok i verden. Og den har du skrivet i og. Takk for all god mat. Merethe

    • Heisann Merethe og tusen takk for så fine ord, dette betyr masse 🙂 Per dags dato har jeg kun en bok som er ute, men til høsten finner du muligens en til, oppdater så fort den kommer, hihi 🙂 Veldig takknemlig for at dere har den på kjøkkenbenken, tusen takk 🙂

  2. Ååå, denne bloggen ser fantastisk ut.
    Men kresne 14-åringer i huset som ikke liker noe, så vet jeg at de elsker asiatisk mat og har lenge lett etter oppskrifter som er gode og ikke bare reklame for ferdigprodukter..

    Gleder oss

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*