Mitarashi Dango

Dango er en av de tingene som ligger på must-eat listen min når jeg skal besøke Japan en vakker dag 🙂 Man ser mye av disse på asmr-kanaler på Youtube, og denne populære desserten har til og med sin egen emoji. Den glinsende, søte soyasaus glazen gjør denne desserten så ekstra spennende. Dette er aller første gangen jeg lager japanske dango, og ble positiv overrasket over hvor enkelt det hele var. Håper dere også vil teste 🙂

Du finner også min nyeste og fargerike dango oppskrift med sesamfrø topping her.

ingredienser til 7 dango sticks

 • 175 g glutinous rice flour

 • 75 g rice flour

 • 200 ml vann

 • 4 ts sukker

 • MITARASHI SAUS
 • 175 ml vann

 • 3,5 ss soysauce

 • 6 ss sukker

 • 3 ss mirin 

 • 1,5 ss potetmel

FREMGANGSMÅTE
PS! For hele prosessen på video, sjekk Instagram stories: 

Start med å lage mitarashi sauce ved å ha vann (spar 2 ss i en bolle), soyasauce, sukker og mirin på medium høy varme. Når blandingen begynner å boble, skrur du varmen ned til lav. Bland sammen de resterende 2 ss med vann sammen med potetmel, og rør det inn med resten av sausen. Test at sausen er tykk nok når du skiller sausen i to med en slikkepott og sausen samler seg sakte igjen. 

Bland deretter glutinous rice powder, rice powder og sukker sammen i en bolle. Tilsett deretter lunkent vann og kna deigen godt sammen. 

Rull 21 like store baller. Bruk håndflaten din til å klemme lett ned på ballene slik at de blir litt flate. 

Videre koker du disse i vann med medium høy varme til de flyter opp. Det tok meg va. 6-7 minutter. Legg dem i kaldt vann med en gang du tar dem ut. Bruk deretter grillspyd og ha tre dango i hver spyd. 

Bruk en stor stekepanne og stek dangoene på høy varme til de får en brun og sprø stekeskorpe på hver siden. Helt til slutt kan du pensle på litt saus på dangoene og da er de klare til servering 🙂

Det er litt individuelt hvordan man liker dem; noen foretrekker de varme, mens jeg syns de smaker bedre kald. Det beste med disse på være den myke, men likevel litt chewy konsistensen. En perfekt kombinasjon sammen med den “savory” sausen 🙂

TIPS:

 • Jeg bruker japansk soysaus for autentisk smak. Du kan finne den på Meny eller Kiwi. Merket er Kikkoman.
 • Alle meltypene jeg bruker her er kjøpt fra asiatiske matbutikker. Jeg bruker merket Cook Brand, Marque deposee.
 • Du kan gjerne prøve å halvere oppskriften hvis du det er første gangen du tester dango for å teste først om du liker eller ikke.

Ønsker du en søtere versjon av dango, har jeg laget disse søte emoji dangoene her.

Og ser du etter andre søtsaker? Alle dessertene finner du her 🙂

Ønsker dere en riktig fin lørdag videre 🙂 For video, sjekk gjerne instagram
Klem TuTu

2 Comments

 1. Michelle Yasemin Strand

  Hei du! Jeg har virkelig prøvd ALT, når det kommer til å lage noe med rismel.. Hva slags rismel bruker du? Av alle slag du blander? Jeg har kjøpt mine på en utenlandsk butikk her jeg bor. Men jeg finner ikke glutinous mel. Har bare funnet vanlig rice fluor. Trenger sårt hjelpen din!
  Tusen takk på forhånd!

  • Heisann, jeg bruker glutunous rice flour og vanlig rice flour som skrevet i oppskriften, og du trenger begge til denne oppskriften 🙂 Nederst i tips står det skrevet hvilke merket jeg har kjøpt fra. Glutinous er i grønn pose og rice flour i blå.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*