Er det flere som elsker å bake i helgene? Baking gir meg en utrolig fin følelse, og en perfekt anledning til å koble av. Siden det er søndag i dag, tenkte jeg at det passer helt perfekt med boller! For hvem er ikke glad i bollesøndag? Da jeg la ut klipp på instagram stories (alt_asiatisk), av denne bollen, og det var så hyggelig at mange ønsket oppskriften på dem. De er så myke, luftige og jeg drømmer fortsatt om dem når jeg ser på disse bildene 🙂

Jeg elsker at disse bollene hever såpass mye at de vokser innpå hverandre, slik at du får ingen tørre sider! Disse var faktisk opprinnelig en koreansk oppskrift på brød fra Maangchi, men hadde så cravings for boller at jeg skrev om oppskriften til noe søtere og luftigere. Dersom du ønsker noen supergode og myke rundstykker til frokost eller lunsj, kan du bare bruke mindre sukker i oppskriften 🙂



ingredienser til 9 boller
400 g mel
180 ml melk
125 g sukker
75 g smør
2 ½ ts tørr gjær
1 ts vaniljesukker
1 egg
1 eggeplomme
1 eggehvite til pensling
¼ ts salt
Sesamfrø til pynt
FREMGANGSMÅTE:
PS! på høydepunkter på instagram har jeg lagt ut fremgangsmåte på video:



1. Start med å smelte smør og melk sammen i en kjele. Ikke ha noe høyere enn medium høy varme.
2. Når smøret akkurat er smeltet, skrur du av varmen og tilsetter du sukker, vaniljesukker, salt og 1 egg sammen med 1 eggeplomme. Bruk en visp og rør til sukkeret er oppløst.
3. Ha deretter i gjær (temperaturen skal være varmere enn romtemperatur, dette gjør at heve prosessen går raskere). Bruk vispen og rør par runder i røren. Vent deretter 1- 2 minutter.
4. Nå kan du tilsette mel oppi kjelen. Bruk en tresleiv eller lignende og blandingen sammen, til den former seg som en ball.



Deigen skal være litt klissete, og gi slipp på kjelen når du rører den rundt. Legg gjerne et lokk eller håndkle over, og la deigen heve i et varmt sted i 45 min – 1 time.



5. Se så mye den hever seg etter en time 🙂 Da skal vi forme disse!
6.Ta deigen ut av kjelen, og kna i deigen slik at alle luftbobler blir borte, og du får en glatt og jevn deig. Husk å ha litt mel på benken.
7. Del deretter deigen opp i 9 store biter, og form dem til like store og runde boller. Mine veide 100 g hver.
8. Legg bollene oppi en form. Dekk over i med et håndkle, og la bollene etterheve ved et varmt sted i ca. 45 min – 1 time til.
Husk å forvarme ovnen på 175 grader på under og over varme når hevetiden nærmer seg ferdig.



Etter ca. 1 time ser de slik ut 🙂 Se så glatte, runde og fine!



Før du legger disse bollene i ovnen, husk å pensle dem med det ene eggehvitet som vi har igjen. Jeg elsker å strø på med litt sesamfrø, syns det gir bollene en utrolig herlig smak.



Da er det bare å steke disse i ovnen på ca. 15-17 minutter.
Voila! Disse koreanske bollene er akkurat passe søte, men jeg elsker å dyppe disse nystekte bollene i søt kondensert melk, eller smøre litt syltetøy over! Det smaker helt himmelsk!



Disse smaker absolutt aller best nystekte eller lune, og vi pleier som regel å spise opp alle samme dag 🙂



TIPS:
- Avhengig av hvor varmt det er hos deg, kan hevetiden variere noe.
- Jeg pleier å skru ovnen på 50 grader. Og i det jeg er ferdig med å lage deigen, skrur jeg av varmen, og plasserer hele kjelen med deig inni ovnen.
- Dersom du ønsker å spise disse som rundstykker, anbefales det å senke ned sukkeret, jo mindre du liker søtt brød.
- Dersom dere ønsker fremgangsmåte på video, sjekk gjerne høydepunkter på instagram.
- Har dere lyst på andre søtsaker? Sjekk hele samlingen her 🙂
Ha en strålende søndag videre, og tagg meg gjerne på @altasiatisk dersom dere tester oppskriftene mine,
Klem TuTu