Koreansk Radish Kimchi

En av de mest essensielle tilbehørene i en Bossam er nemlig denne rettich kimchien. Disse crunchy, spicy og smaksrike rettichene passer godt med mye annet enn bare Bossam også. Du kan f.eks. servere disse med ris, med kjøtt eller fisk, eller et tilbehør ved siden av BBQ. Det beste av alt er at denne kimchien ikke krever fermentering, og kan serveres med en gang. 

Ingredienser

  • 250 g hvit lang rettich 

  • 1 kinesisk hvitløk

  • 1 vårløk (kun den grønne delen)

  • 2 ss fiskesaus

  • 2 ss gochugaru (koreansk chilipulver)

  • 2 ts sukker

  • 1 ts salt

  • 1 ts sesamfrø

FREMGANGSMÅTE

Start med å kutte rettichen i strimler på ca. 3-4 cm lange. Tilsett salt, bland godt og legg rettichen til side for 10-15 minutter. 

I mellomtiden kan du hakke opp hvitløk og vårløk og legger over i en bolle. Tilsetter fiskesaus, gochugaru, sukker oppi og bland alt godt sammen. 

Når rettichen har fått gitt fra seg vann, klemmer du ut så mye væske du kan, og legger oppi samme bolle som chiliblandingen. Klem alle ingrediensene godt inn med hverandre. Denne kimchien kan spises med en gang, eller oppbevares i kjøleskapet opptil 2 uker. Strø på med sesamfrø før servering. 

Tips: 

  • Du kan nevnt over lage denne flere dager i forveien, og serveres f.eks. sammen med Bossam ved senere anledning.
  • Merk at rettichen vil gi fra seg mer og mer vann desto lengre den står i kjøleskapet.
  • Anbefales å legges den i kjøleskapet før servering. Kald kimchi smaker alltid best.

Håper dere vil teste denne enkle kimchi oppskriften, og sammen med Bossam er denne sideretten uimotståelig. PS! Visste dere at bossam toppet google-søket i Norge i 2018? 🙂

Ha en riktig fin kveld, 
TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*