Også kalt Haemul panjeon! Denne herlige sjømat-pannekaken har super sprø skorpe og fylt med eksotiske ingredienser. De ulike konsistensene gjør denne retten så tilfredstillende å spise. Sammen med syltet løk som ble lagt ut i går, er dette bare en smakskombinasjon du må prøve!
Ingredienser for en stor pannekake for 2 personer
- RØRET
150 g mel
225 ml kaldt vann
1 ss olje
2ts maizena
1 ts bakepulver
½ ts hvitløkspulver
¼ ts pepper
- RÅVARER
100 g blekksprut
10 små scampi
5 vårløk
FREMGANGSMÅTE
Start med å blande røren ved å kombinere alle tørre ingredienser sammen i en bolle. Når disse har fått en god miks, heller du i kaldt vann og olje, blander alt til en fin og jevn røre. Sett til side på kjøkkenbenken mens du forbereder sjømaten.
Rens sjømaten, og kutt blekspruten i skiver på ca. 0,5 cm. Scampien velger du selv om du ønsker å ha med eller uten skall. Skallet på mine var såpass tynne at jeg valgt å beholde dem på. Det gir en god konsistens til pannekaken.
Rens og kutt vårløken. Lengde på ca. 5 cm skal være perfekt. Vend så forsiktig vårløken oppi bollen med røre.
STEKINGEN
Varm deretter opp en stekepanne på medium høy varme. Tilsett rikelig med olje, ca. 0,5 cm høyde. Når oljen er klar, vender du inn alt røren og bruk en skje for å spre den jevnt ut.
Ha deretter i all sjømaten. Press de litt ned i pannekaken.
Når du ser at kantene er blitt tørre og stive, flipper du pannekaken over på den andre siden.
Stek i ca. 4-5 minutter, eller til du ser at pannekaken har fått en fin og gyllen stekeskorpe. Flipp så pannekaken tilbake og la den stekes i ca. 2 minutter til.
For ekstra sprøhet liker jeg å flippe pannekaken en siste gang, slik at begge sider stekes 2 ganger hver.
Server gjerne med syltet løken som ble lagt ut i går. Sausen er kjempegod til å dippe disse sprø herlighetene oppi (miniblogg.no/altasiatisk/3849/koreansk-syltet-loek.html).
Kutt opp i ca. 5×5 store biter, eller bare bruk spisepinne for å dele opp mens du spiser 🙂 Håper det smaker!
Tips:
- Jeg bruker en variant av vårløk som jeg fant i en asiatisk matbutikk. Den er tynnere i stilken og har en litt mildere smak.
- Dersom du ikke har laget syltet løk fra før. Kan du blande 2 ts soyasaus med 1 ts eddik for dippingsaus.
- Disse kan forhåndlages og varmes opp med olje på begge sider før servering.
Ønsker dere en strålende torsdag, og håper dere vil følge meg på Facebook (altasiatisk) og Instagram (alt_asiatisk) for jevnlige oppdateringer.
Senere i dag kommer det oppskrift på en nydelig risrett som jeg håper dere vil sjekke ut 🙂
TuTu