Korean Corn Dogs

Disse her ligger høyt på lista over mine favoritt street food! Jeg har alltid ønsket å smake på corn dogs, spesielt etter å ha sett disse i Disney filmer gjennom barndommen. Det beste med koreanske corn dogs, er at du enkelt kan lage disse selv på egenhånd uten noen fancy ingredienser. Denne deigen er utrolig gøy å jobbe med, og gir deg super crispy skorpe, men myk og fluffy brød på innsiden.

En av tingene som gjør at disse skiller seg med vanlig amerikansk corn dogs, er at man dypper disse oppi sukker rett etter steking! Dette høres kanskje merkelig ut, men jeg lover at du vil bli positiv overrasket av smaken 🙂 

ingredienser til 6 corn dogs

 • 6 pølser

 • 225 g bread flour/hvetemel 

 • 175 ml lunkent vann

 • 2 ss sukker

 • 1 ½ ts tørrgjær

 • ¼ ts salt

 • 50 g panko

 • Ekstra sukker til topping

 • Matolje til steking

FREMGANGSMÅTE:
PS! for video, sjekke gjerne høydepunkter på instagram!

 1. Start med å blande sammen bread flour/hvetemel (les tips), sukker, tørrgjær og salt i en bolle. Tilsett lunken vann og rør til du får en jevn deig. Den skal være våt og klissete, men ikke helt flytende. Sett ved et varm sted til heving i ca. 30-40 minutter. 
 2. Etter heving vil du se små luftbobler som på bildet. Ta en slikkepott og rør sammen deigen før du heller den over til en tallerken. Varm opp en del matolje til frityrsteking på middels høy varme. 

HVORDAN LAGER VI CORN DOGS?

 1. Bruk grillspyd eller spisepinner (av tre) til å tre inn i pølsene. Tørk av vannet på pølsene slik at de er helt tørre. Legg panko på en tallerken, slik at du har alle ingrediensene klare foran deg. 
 2. Ta en pølse sticks og dypp toppen oppi deigen. Deretter vender du pølsen vannrett slik at deigen kan “klatre” seg på hele pølsen. 
 3. Snur pølse sticksen rundt og rundt til hele pølsen er dekket med deig. Har du noen spots der deigen ikke setter seg fast, kan du bruke en smørkniv å smøre ut deigen på området. 
 4. Løft pølse sticken over til tallerkenen med panko, og dekk godt rundt hele deigen. 

Deretter legger du disse oppi oljen til frityrsteking. Merk at disse vokser mye i oljen, så ikke legg altfor mange ved siden av hverandre. Snu på dem jevnlig, ettersom deigen kan “sprekke” dersom du lar den ligge for lenge på den ene siden under de første minuttene. Stekes til de blir gyllenbrune og sprø 🙂 

Strø eller dypp corn dogs´ene med sukker med en gang du tar dem ut. Serveres gjerne med ketchup, sennep, og sriracha hvis du ønsker litt ekstra kick 🙂 

Jeg bare elsker den følelsen å bite gjennom den sprø skorpen og det mye brødet!!

TIPS:

 • Du kan også fylle disse med ost. Pass da godt på å dekke godt med deig, slik at osten ikke flyter ut under steketiden.
 • Jeg har brukt bread flour som er kjøpt fra en asiatisk matbutikk denne gangen, men alle gangene jeg har laget disse tidligere, har jeg brukt vanlig hvetemel, og de smaker like godt 🙂
 • Sjekk gjerne video på instagram for hele fremgansmåten.

Disse er nok like populære hos barn (om ikke enda mer) som oss voksne. Håper dere vil teste disse herlighetene her 🙂 
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*