Kinesisk Kylling med Cashewnøtter

Vi starter den nye uken med en evig kinesisk klassiker som man ofte ser på kinesiske restauranter; kylling cashew med masse herlige grønnsaker 🙂 Denne retten er mye enklere å lage enn det du kanskje tror. I dag har jeg laget en mild versjon som jeg er sikker på vil falle i smak hos småbarn også. Denne kyllingen cashewen tar deg rundt 40 minutter å lage, der 30 av dem går til marinering av kyllingen 🙂 

ingredienser for 4-5 porsjoner

 • 600 g kyllinglår (ferdig filetert)

 • 2 ss soyasaus

 • 2 ts maisenna

 • 1 ts sukker

 • 1 ts sesamolje

 • ½ ts svart pepper

 • 1 rød paprika

 • 1 brokkoli

 • ½ – 1 gulløk

 • 2 fed hakket hvitløk

 • 130 g cashew nøtter

 • Matolje til steking

 • SAUS
 • 1 dl varmt vann

 • 2 ss soysaus

 • 1 ss asiatisk kyllingbuljong

 • 1 ss oyster saus

 • 1 ss sukker

 • 1 ts sesamolje

 • 1 ts maisenna 

FREMGANGSMÅTE

Start med å kutte kyllinglårene i biter på ca. 2,5x 2,5 cm. Tilsett soyasaus, maisenna, sukker, sesamolje og svart pepper i en bolle og bland kyllingen sammen med marinaden. La dette stå i minst 20-30 minutter. 

Deretter kan du forberede grønnsakene og blande sammen sausen. Jeg bruker samme teknikken med brokkoliene som jeg gjorde i biff og brokkoli oppskriften min: Kok opp ca. 1 liter vann og del brokkolien i ønsket størrelse oppi en stor bolle. Når vannet er ferdig kokt, heller jeg det rett over brokkolien, og setter alarmen på 45 sek til 1 minutt. Hell deretter alt over på en sil, og skyld godt med kaldt vann. Dette gjør at brokkolien blir helt jevnt kokt, og forkorter steketiden. 

Med cashewnøtter kan du varme opp ca. 1 ss matolje på medium høy varme. Rør jevnlig mens du steker cashewnøttene i ca. 7-10 minutter/ til du får en jevn og fin brunfarge. 

STEKING:

1.Varm litt matolje i en stekepanne på medium høy varme. Tilsett hakket hvitløk og marinert kylling. Stek kyllingen i ca. 5 minutter eller til den er akkurat gjennomstekt. Hell kyllingen ut i en bolle. 
2. Ha litt ny matolje oppi samme panne og stek paprika og brokkoli i ca. 1 minutt på medium høy varme. 
3. Ha kyllingen tilbake i pannen og bland alle ingrediensene godt sammen. Dersom du foretrekker at løken skal være litt myk, kan du ha oppi den nå. Hvis du liker den litt sprø, kan du vente til neste step. 
4. Skru varmen ned til lav. Rør litt i sausen så maisenna løsner seg opp fra bunnen før du heller den inn i pannen. Ha også oppi løken og cashewnøtter og stek alle ingrediensene sammen i ca. 3-4 minutter til. 

Da er det bare å nyte med litt kokt ris ved siden av 🙂 

TIPS:

 • Anbefales å bruke kinesisk soysaus til denne retten som du finner på asiatiske matbutikker. Dette er fordi soyasaus fra ulike land har ulik smak og saltmengde.
 • Ønsker du litt ekstra kick, kan du f.eks. ha litt i litt chili olje eller sriracha(asiatisk chilisaus) på tallerkenen din.
 • Dersom du har noe til overs, kan det oppbevares i kjøleskapet og taes med til en kjempegod lunsj dagen etter 🙂

Ønsker du andre take-away retter?:
Biff og brokkoli
Stekt nudler med biff
Innbakt svinekjøtt i sursøt saus

Tusen takk til alle dere som alltid tagger eller sender meg bilder direkte når dere tester oppskriftene mine på instagram (alt_asiatisk) – setter alltid kjempe pris på engasjement og tilbakemeldingene jeg får 🙂 
Ønsker dere en super start på uken, 
Klem TuTu 

2 Comments

 1. Hei! Jeg kan ikke se at fremgangsmåten til sausen er beskrevet her…?🤗

  • Hei! Under bilde av grønnsakene står det at man skal blande sammen sausen. Det er bare å blande sammen alle ingrediensene listet opp under “saus” 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*