Kimchi Fried Rice

Stekt ris er noe vi elsker her hjemme. Det går raskt å lage, ingen krevende teknikker, og passer utrolig bra til å ta med som lunsj neste dag om vi har noe til overs. Jeg har delt thai pineapple fried rice tidligere, men i dag går det i min personlige favoritt – Koreansk Kimchi fried rice. Fylt med mange herlige ingredienser og syrlig hjemmelaget kimchi, gjør at jeg kan spise store mengder av denne. Denne retten tar deg i underkant av 20 minutter å lage dersom du har kokt ris fra før. 

ingredienser for 2-3 porsjoner

 • 1 nakkekotelett

 • 3 hakket vårløk

 • 1 liten hakket gulløk

 • 2 fed hakket hvitløk

 • 450 g kokt ris 

 • 200 g kimchi

 • 4 ss kimchi vann

 • 1 ss soyasaus

 • 1 ts sesamolje

 • 1 ts sukker

 • ½ ts pepper

 • 2 egg 


FREMGANGSMÅTE:
Start med å kutte nakkekoteletten i små terninger. Ca. 2×2. Grovhakk deretter kimchien din. Varm så opp litt matolje i en stekepanne på medium høy varme og stek nakkekotelettene i ca. 3-4 minutter. I mellomtiden kan du steke to speilegg i en annen panne. Ha deretter oppi løk og hvitløk og stek til til kjøttet og grønnsakene er gyllenbrune. 

Deretter tilsetter du kimchi og steker i ca. 1-2 min til. Legg oppi risen, tilsett kimchi vann, soyasaus, sukker og pepper, og bland alle ingrediensene godt sammen. Ha helt til slutt i sesamolje og vårløk, bland en siste gang så er stekt risen din ferdig 🙂 

Jeg elsker å strø på med ferske vårløk, sesamfrø og nori (sushiark). Topp det hele med speilegget ditt. Her hjemme syns vi runny-speilegg passer perfekt til. 

TIPS:

 • Jeg har laget kimchi selv, men du kan også finne ferdiglaget i asiatiske matbutikker. Ofte både i hermetikk boks eller i poser som ligger i kjøledisken.
 • Anbefales å smake på stekt risen din underveis. Prøv f.eks. med 3 ss kimchi vann først, ettersom noen kimchi er mer syrlig enn andre utifra hvor lenge den er blitt fermentert. Dersom din er veldig syrlig, kan du erstatte noen ss med vann, eller ha litt mer sukker oppi.
 • Ønsker dere andre stekt ris oppskrifter, har jeg denne kinesiske stekt risen og thai stekt risen 🙂

Håper dere vil teste denne nydelige stekt risen. Er det forresten noen av dere som ønsker oppskriften på kimchi? Hvis ja, er det bare å legge igjen en kommentar på dette 🙂
Ønsker dere en super fin dag videre, 
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*