Japansk Tonkatsu Sandwich

Her hjemme er tonkatsu, som kan oversettes til japansk svineschnitzel på norsk, en storfavoritt. Vi elsker det crunchy laget med panko og det saftige kjøttet, og nydelig kålsalat som tilbehør. En ting jeg alltid ser etter når vi besøker Asia, er japanske sandwicher. Deres ferdiglagde sandwicher som man f.eks. finner på 7eleven eller dagligvare butikker er på en helt annet nivå enn det du får her hjemme. Myk, fluffy brød, og tykke lag med pålegg. Katsu Sando; sandwich fylt med tonkatsu er min favoritt sandwich og jeg har hatt cravings for dem lenge. Jeg var på utskikk etter myke sandwich brød uten å lykkes, så da måtte jeg putte mine i brødristeren, som ble en god alternativ 2. Dersom du finner myke og gode sandwich brød, anbefaler jeg på det varmeste å ikke gjøre noe med brødet 🙂 

ingredienser for 3-4 porsjoner

  • 8 skiver fint sandwich brød

  • 2 nakkekoteletter av svin

  • 50-75 g panko

  • 1 egg

  • 4 ss mel

  • 1 ts salt

  • 1 ts hvitløkspulver

  • ½ ts pepper

  • Matolje til steking

  • KÅLSALAT
  • 100 g hodekål

  • 1 gulrot

  • 2 ss majones

  • ¼ ts salt

  • TONKATSUSAUS
  • 4 ss ketchup

  • 6 ts oyster saus

  • 1 ss Worcestershire saus

  • 1 ss sukker

  • 2 ts soyasaus

  • ½ ts sesamolje

FREMGANGSMÅTE:

Start med å lage kålsalaten. Kutt hodekål og gulrot i tynne strimler. Bland inn majones og salt og la salaten stå i kjøleskapet mens du forbereder resten av ingrediensene. 

Varm en del matolje (skal dekke ca. 4-5 cm mot kanten) på medium høy varme. Bland deretter mel, salt, hvitløkpulver og pepper sammen i en tallerken. Pisk egget i tallerken nr. 2, og ha panko i tallerken nr. 3. 


  1. Start med å fjerne bein i kotelettene, bank deretter kotelettene med en kjøkkenhammer. Bank jevnt på begge sider og litt ekstra der det er fettfiber. Ca. 1 cm tykk er perfekt. 
  2. Vend så kjøttet i melblandingen, slik at begge sider og kantene er godt dekket med mel. Rist av slik at det kun ligger et tynt lag på kjøttet. 
  3. Vend kjøttet i egget på begge sider og sørg for at kantene også er godt dekket. 
  4. Legg til slutt kjøttet i pankoen, dekk begge sider og alle kantene, og press pankoen godt i kjøttet. Stek tonkatsuen i ca. 3-4 min på hver side.

Mens du steker kjøttet kan du blande sammen alle ingrediensene til tonkatsu sausen, og sett gjerne også sandwich brød i brødristeren – bare hvis du foretrekker det eller er uheldig med brødvalget som meg :). 

Smør et lag med tonkatsu saus på alle skivene, og legg på et lag med kålsalaten på 4 av dem. Kutt tonkatsuene i to, og legg hver bit oppå de 4 skivene med kålsalat. Så lukker du sandwichene med de 4 resterende skivene. Kutt gjerne av skorpene, og del sandwichene i to på midten, slik at kjøttet synes 🙂 

Da er det bare å nyte disse katsu sando´ene! Håper det smaker 🙂

TIPS:

  • Som nevnt over, finner du sandwich brød som er myke og helt perfekte, anbefaler jeg å ikke riste dem. Har noen av dere tips på hvor jeg kan finne dem?
  • Disse kan gjerne også lages i forveien og serveres kald.
  • Her er også oppskriften på tonkatsu og ovnstekte tonkatsu.

Ønsker dere en strålende dag videre, 
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*