Japansk Ovnsbakte Svineschnitzel med Kålsalat

Japansk ovnsbakte svineschnitzel, eller tonkatsu, er en middagsrett vi er veldig glade i her hjemme. Jeg har tidligere delt original versjonen der man frityrsteker kjøttet, mens denne her er helt genial for de som ønsker et sunnere alternativ som smaker liker godt 🙂 På toppen av det hele, tar denne retten deg under 30 minutter å lage. 

Ingredienser

  • 2 beinfrie nakkekoteletter 

  • 1,5 dl panko

  • 4 ss mel

  • 1 ts hvitløkspulver

  • 1/2 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • 1 ss matolje

  • 1 egg

  • TONKATSUSAUS
  • 2 ss ketchup

  • 3 ts oyster saus

  • 2 ts Worcestershire saus

  • 1 ts soyasaus

  • 1 ½ ts sukker

  • 1 ts sesamolje

  • TILBEHØR
  • Kål

  • Gulrøtter

  • Tomater

  • SESAMDRESSING
  • 4 ss ristet sesamfrø

  • 5 ss vann

  • 2 ts riseddik

  • 1 ts sesamolje

  • 1 ts sukker

FREMGANGSMÅTE

Start med å lage sesamdressingen din. Kjør alle ingrediensene inn i blenderen samtidig, helt til du ser at sesamfrøene er helt borte. Legg dressingen i kjøleskapet mens du prepper resten av ingrediensene. 

Forvarme ovnen på over og undervarme på 225 grader. 

Deretter varmer du opp en panne på medium høy varme. Bland sammen panko med 1 ss matolje, og stek blandingen sammen i pannen til du får en gyllenbrun farge, slik som på bildet. 

1. Bank deretter kotelettene med en kjøkkenhammer. Bank jevnt på begge sider og litt ekstra der det er fettfiber. Ca. litt under 1 cm tykk er perfekt. 
2. Bland mel sammen med hvitløkspulver, salt og pepper. Vend så kjøttet i melblandingen, slik at begge sider og kantene er godt dekket med mel. Rist av slik at det kun ligger et tynt lag på kjøttet. 
3. Vend kjøttet i egget på begge sider og sørg for at kantene også er godt dekket. 
4. Legg til slutt kjøttet i pankoen, dekk begge sider og alle kantene, og press pankoen godt i kjøttet. Settes i ovnen i ca. 15 – 17 minutter. 

I mellomtiden kan du blande sammen alle ingrediensene til tonkatsu sausen. Videre kan du forberede kålsalaten ved å kutte opp hodekål og gulrøtter i tynne strimler. Her kan du enten blande sammen salaten med sesamdressing med en gang, eller tilsette rett før servering. 

Når tonkatsu er ferdig i ovnen, kutter du den opp i like store skiver og serveres med kålsalat og tonkatsu saus. Gjerne med ris om du foretrekker 🙂 

Disse er utrolig sprø, og dufter helt herlig når man tar de ut fra ovnen. Med en frisk salat, er denne er av mine beste go-to-middagsretter! 
 

TIPS:

  • Dersom du foretrekker magert kjøtt, kan du også bruke svinekoteletter.
  • Både tonkatsusaus og sesamdressing kan også kjøpes i butikk. Jeg pleier som regel å lage store mengder av sesamdressingen og oppbevare det i kjøleskapet.
  • Her finner du også oppskriften på tonkatsu og tonkatsu sandwich.

Håper dere vil teste denne enkle og gode middagsretten 🙂 Har dere noen spørsmål eller forslag på andre oppskrifter, er det bare å stille/si i fra på instagram eller facebook,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*