Honey Walnut Shrimp

God torsdag fine dere 🙂 Så utrolig gøy at mange av dere har meldt dere på Giveawayen allerede. Vinneren trekkes ikke før 1.september, så det er fortsatt mye tid til å melde seg på 🙂 Del gjerne også med familie og venner så de kan være med på å vinne dette fantastiske bestikksettet!

Over til dagens smakfulle rett; Honey Walnut Shrimp! Jeg smakte på denne retten for aller første gang i USA for nesten 10 år siden, og har fortsatt ikke glemt de gode smakene og sprø, men samtidig kremete konsistensen. I dag har jeg deler jeg derfor en av mine go-to-kinesiske take-away retter med dere. Denne retten tar deg maks 30 minutter å lage, og du blir garantert overrasket over de gode smakene 🙂

ingredienser for 4 porsjoner

 • 24 scampi

 • 125 g ristet valnøtter

 • TEMPURA MIX
 • 125 ml vann

 • 100 g mel

 • 1 ss matolje

 • ½ ts bakepulver

 • ¼ ts salt

 • Matolje til steking

 • SAUSEN
 • 4 ss majones

 • 1,5 ss honning

 • 1 ss kondensert melk

 • 1/2 ss salt

 • 1/2-1 ss sitron

 • Ekstra sitron til topping og syrlighet

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk instagram stories/høydepunkter!

Start med å blande sammen tempura mixen (jeg bruker samme tempura røre som til tempura maki for at scampiene skal bli ordentlig sprø) . Forvarm deretter en del matolje til fritysteking på medium høy varme. Skrell og rens scampiene du skal bruke, og tørk dem godt med papir.

Deretter legger du alle oppi tempura mixen, og blander godt. Når oljen er varm, løfter du en og en scampi opp fra røren, og lar noe av røren renne ut før du steker dem. Husk å ikke steke altfor mange av gangen, slik at de ikke sitter fast. Stek godt på begge sider til de blir gyllenbrune.

I mellomtiden kan du blande sammen sausen til scampiene. Bruk gjerne en visp og rør alle ingrediensene sammen. Smak til med 1/2 sitronsaft først, og deretter mer om du ønsker.

Legg frityrstekt scampi og ristet valnøtter i en bolle. Hell sausen over og bland godt. Legges over en tallerken og serveres gjerne med ris og ekstra sitronskiver 🙂

TIPS:

 • Det kan være lurt å ikke lage sausen altfor syrlig, hvis du er usikker på hvor mye sitron du ønsker. Du kan heller servere med sitronskiver og kvise saften oppi etterhvert dersom du syns den ikke er syrlig nok.
 • Jeg foretrekker å riste valnøttene mine før en ekstra god nøttesmak, men du kan også bruke vanlige valnøtter.

Ta også en titt på andre kinesiske take-away retter, som f.eks. biff og brokkoli her 🙂

Ønsker alle dere en herlig torsdag videre, og håper dere vil smake på denne utrolig enkle, men smakfulle retten! Sjekk gjerne instagram for video 🙂
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*