Har Gow Dumplings

God mandag fine dere 🙂 

I helgen lagde jeg en av mine dim sum favoritter; Har Gow (shrimp dumplings), og jeg ble så fornøyd over resultatet at jeg gjentok prosessen enda en gang i går 🙂 Fyllet ble søt og crunchy, og hele prosessen var mye enklere enn det jeg hadde sett for meg. Inkludert 30 minutter til marinering, tok disse meg ca. 1 time og 15 min å lage 🙂 

Ingredienser for 18 stk. dumplings

 • Har gow ark (les tips)

 • 250 g scampi

 • 75 g finhakket bambus

 • 2 ts sesamolje

 • 1 ts potetmel

 • 1 ts sukker

 • 1/2 ts salt

 • 1/4 ts pepper

FREMGANGSMÅTE:
Start med å rense og skrelle av skallet til scampiene. Jeg bruker en stor kjøkkenkniv og banker halvparten av scampiene i småbiter. Resten av scampiene deler jeg på langs i halv, og deretter i halv igjen. Slik at du får 4 avlange biter fra hver scampi. 

Tilsett hakket bambus, alle smakstilsetningene og bland alle ingrediensene godt sammen. Legg til side for marinering i minst 30 minutter. 

Når fyllet er ferdig marinert, kan du begynne å wrappe disse.
PS! Les tips!

 1. Legg ca 1/2 ss med fyll på dumplingsarket. Ta litt vann rundt halve kanten av arket. 
 2. Start på den ene enden, og lag 9-13 små brett som overlapper hverandre bortover til den andre enden. 

Plasser dumplingsene litt fra hverandre slik at de ikke sitter fast. Varm opp vann og damp disse med en bambus damper i ca 7-10 min. 

Server gjerne med soyasaus og chiliolje 🙂 Nytes varme! 

TIPS:

 • Jeg fant ikke alle ingrediensene til å lage deigen, men fant heldigvis ferdiglaget deig i frysedisken fra en asiatisk matbutikk. Disse er litt harde og kan være noe vanskelig å forme, derfor ble formen litt annerledes enn original har gow. Men vær tålmodig og ta deg god tid så får du det også til til slutt 🙂
 • Et annet alternativ er å wrappe disse som f.eks. dumplings (de smaker like godt uansett).
 • Du kan også bruke vanlig dumplings eller gyoza wrapper dersom du ikke finner disse. De kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
 • Dersom du har noen til overs, kan de oppbevares i kjøleskapet i 2-3 dager, eller fryses ned.
   

Håper disse nydelige har gow faller i smak hos dere, og legg gjerne igjen kommentar dersom dere har noen spørsmål 🙂 
Ønsker dere en riktig fin start på uken, 
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*