God mandag fine dere!
For meg er raske og enkle retter like geniale å ha i hverdagen som i feriedagene. Skal du forte deg ut for noen ærender, eller bare lyst på en kjempegod, men lite tidskrevende rett etter trening? Da anbefales virkelig denne kinesiske biff wok´en med knasende gode grønnsaker 🙂 Lages på rundt 25 minutter.
ingredienser til 2 porsjoner
400 g biff
2 ss oystersaus
2 ss sesamolje
1 ss soyasaus
1 ss dark soyasaus
1 ss honning
1 ts riseddik
1 ts sesamfrø
1 ts sesamfrø
1 fed hakket hvitløk
- GRØNNSAKER
3 vårløk i ca. 4 cm lange stenger
1 pakke oystersopp
1 gultot i tynne skiver
1 rødløk i forkanter
1/2 brokkoli
Matolje til steking
FREMGANGSMÅTE:
Start med å kutte biffen i tynne strimler. Deretter marinerer du den sammen med marinaden. Sett til side mens du forbereder grønnsakene.
Et brokkoli-tips som jeg har lært fra Mamma TuTu, er å la dem trekke i vann først. Jeg koker derfor opp ca. 1 liter vann, deler brokkoli i ønsket størrelse og legger alt oppi en stor bolle. Når vannet er ferdig kokt, heller du det rett over brokkolien, og setter alarmen på 1 minutt. Hell deretter alt over på en sil, og skyld godt med kaldt vann. Dette gjør at brokkolien blir helt jevnt kokt, og forkorter steketiden.
STEKINGEN:
- Start med å varme litt matolje i en wokpanne eller stekepanne på medium høy varme. Stek brokkoli og gulrøtter i mellom 2-4 minutter, eller hvor sprø du foretrekker grønnsakene. Hell de over i en bolle.
- Bruk samme pannen og ha ny matolje oppi. Skru varmen på høy og tilsett biffen. Stek i ca. 1 minutt, og tilsett deretter oystersopp.
- Deretter legger du tilbake biff og brokkoli. Jeg liker biffen min fortsatt mør og god, og steker maks i 2 minutter.
- Dette er valgfritt, men jeg foretrekker løken og vårløken litt sprø, og ikke mye stekt. Dermed har jeg løken i helt til slutt, og blander i ca. 30 sekunder før jeg slår av varmen.
Da er vår enkle biff wok ferdig, dere 🙂 Dersom du ønsker, passer denne woken også godt til ris eller nudler (les tips).
TIPS:
- Dersom du serverer denne woken med ris, kan den holde til 3/4 porsjoner.
- Her har jeg brukt entrecôte, men du kan også bruke høyrygg, mørbrad, indrefilet osv.
Håper dere vil teste denne enkle woken. Skulle dere har noen spørsmål, er det bare å stille dem i kommentarfeltet 🙂
Ha en riktig fin start på uken,
Klem TuTu
Står “stekt nudler med scampi og grønnsaler” 🙂 Grønnsaker 🙂
Takk for at du sier i fra 🙂 Dette er endret nå!