Enkel Biff Wok

God mandag fine dere!

For meg er raske og enkle retter like geniale å ha i hverdagen som i feriedagene. Skal du forte deg ut for noen ærender, eller bare lyst på en kjempegod, men lite tidskrevende rett etter trening? Da anbefales virkelig denne kinesiske biff wok´en med knasende gode grønnsaker 🙂 Lages på rundt 25 minutter.

ingredienser til 2 porsjoner

  • 400 g biff

  • 2 ss oystersaus

  • 2 ss sesamolje

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ss dark soyasaus

  • 1 ss honning

  • 1 ts riseddik

  • 1 ts sesamfrø

  • 1 ts sesamfrø

  • 1 fed hakket hvitløk

  • GRØNNSAKER
  • 3 vårløk i ca. 4 cm lange stenger

  • 1 pakke oystersopp

  • 1 gultot i tynne skiver

  • 1 rødløk i forkanter

  • 1/2 brokkoli

  • Matolje til steking

FREMGANGSMÅTE:

Start med å kutte biffen i tynne strimler. Deretter marinerer du den sammen med marinaden. Sett til side mens du forbereder grønnsakene.

Et brokkoli-tips som jeg har lært fra Mamma TuTu, er å la dem trekke i vann først. Jeg koker derfor opp ca. 1 liter vann, deler brokkoli i ønsket størrelse og legger alt oppi en stor bolle. Når vannet er ferdig kokt, heller du det rett over brokkolien, og setter alarmen på 1 minutt. Hell deretter alt over på en sil, og skyld godt med kaldt vann. Dette gjør at brokkolien blir helt jevnt kokt, og forkorter steketiden. 

STEKINGEN:

  1. Start med å varme litt matolje i en wokpanne eller stekepanne på medium høy varme. Stek brokkoli og gulrøtter i mellom 2-4 minutter, eller hvor sprø du foretrekker grønnsakene. Hell de over i en bolle.
  2. Bruk samme pannen og ha ny matolje oppi. Skru varmen på høy og tilsett biffen. Stek i ca. 1 minutt, og tilsett deretter oystersopp.
  3. Deretter legger du tilbake biff og brokkoli. Jeg liker biffen min fortsatt mør og god, og steker maks i 2 minutter.
  4. Dette er valgfritt, men jeg foretrekker løken og vårløken litt sprø, og ikke mye stekt. Dermed har jeg løken i helt til slutt, og blander i ca. 30 sekunder før jeg slår av varmen.

Da er vår enkle biff wok ferdig, dere 🙂 Dersom du ønsker, passer denne woken også godt til ris eller nudler (les tips).

TIPS:

  • Dersom du serverer denne woken med ris, kan den holde til 3/4 porsjoner.
  • Her har jeg brukt entrecôte, men du kan også bruke høyrygg, mørbrad, indrefilet osv.

Håper dere vil teste denne enkle woken. Skulle dere har noen spørsmål, er det bare å stille dem i kommentarfeltet 🙂
Ha en riktig fin start på uken,
Klem TuTu

2 Comments

  1. Kim D. Ngo

    Står “stekt nudler med scampi og grønnsaler” 🙂 Grønnsaker 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*