Crispy Duck Sommerruller

God mandag fine lesere 🙂

Det er ingen hemmelighet at jeg elsker sommerruller, og dette blir oppskrift nr. 5 med disse friske rullene. Sommerruller kommer i så mange utrolig varianter, og det er egentlig bare fantasien som setter grenser på hva du kan ha oppi rullene dine.

I dag har jeg laget en variant med crispy duck, kansende grønnsaker, og en deilig hoisinsaus som knyter alle smakene sammen 🙂 Har du lyst på noe frisk og spennende, er denne midt i blinken i dag!

ingredienser til ca. 12 sommerruller

  • 600 g andebryst

  • Ca. 12 rispapir

  • 1 gulrot strimler

  • 1 mango i strimler

  • 1/2 agurk i strimler

  • Koriander

  • Risnudler

  • CRISPY DUCK SAUS
  • 175 ml hoisinsaus

  • 2 fed hakket hvitløk

  • 3 ts sukker

  • 2 ts soyasaus

  • 1 ts sesamolje

  • 0,5 dl vann

  • Matolje til steking

FREMGANGSMÅTE:

Start med å forvarme ovnen på 225 grader på over og under. Legg deretter andebrystene i ovnen i 15 minutter, før du bytter til grillelementet i ca. 5-7 minutter. 

I mellomtiden kan du lage sausen, ved å frese finhakket hvitløk i litt olje på medium varme til den får en fin gyllenbrun farge.  Tilsett hoisinsaus, sukker og bland godt sammen. Tilsett deretter soyasaus, vann og la sausen koke og tykne i ca. 2 minutter. Skru av varmen og tilsett sesamolje helt til slutt. 

Du kan også forberede grønnsakene ved å kutte dem i strimler. Del anden i tynne skiver når den er ferdig i ovnen.

HVORDAN RULLER VI?

  1. Start med å dyppe i rispapir i vann i maks 3 sekunder. Legg deretter fire skiver med crispy duck oppå papiret.
  2. Deretter topper du anden med agurk, gulrøtter, risnudler, mango og koriander.
  3. Ta tak i rispapiret som er nærmest deg, brett det over alle ingrediensene og rull en gang over. Brett videre inn kantene på begge sider.
  4. Da gjenstår det bare å rulle sommerrullen stramt fremover.

Tada! Da har du en kjempe frisk og smakfull sommerrull 🙂 Serveres med hoisinsausen vår!

Dersom du vil spare tid, kan du også legge alle alle ingrediensene på bordet, så kan alle gjestene eller familiemedlemmer rulle disse selv. Da kan man bestemme selv hvor mye man ønsker å ha i sin egen rull, og det blir nesten som en underholding ved middagsbordet 🙂

TIPS:

  • Jeg bruker roasted duck, som er ferdig kokt og krydderet. Denne får du tak i i asiatiske matbutikker. Dersom du kjøper fersk anbefaler jeg å krydre med salt, pepper og litt five spice krydder. Steketiden og varmen kan derfor variere noe.
  • Hoisinsaus kommer i forskjellige merker og dermed kan konsistens og smak variere. Smak derfor til din saus om den trenger mer sukker, soyasaus eller mindre/mer vann.
  • Har du lyst på andre sommerruller? De finner alle tidligere oppskriftene her
  • Her finner du også andre oppskrifter med Crispy Duck 🙂

Ønsker alle dere en kjempe fin start på uken, og følg meg også gjerne på Instagram og Facebook for daglige oppdateringer og step-by-step video 🙂
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*