Asiatisk Laksesalat Med Hjemmelaget Sesamdressing

I dag jeg vil jeg friste dere med en sunn og god fiskerett – asiatisk laksesalat med hjemmelaget sesamdressing. Jeg elsker dressinger, og sesamdressing er en av storfavorittene her hjemme. Vi kjøpte en flaske da vi var på tur i Asia, og da den ble tom var det bare å finne ut hvordan man lager sin egen. I dag deler jeg både salaten og dressingen med dere 🙂 Denne oppskriften gir dere en enkel og rask laksesalat på 15 minutter.  

Ingredienser til 2 porsjoner

 • 2 lakseskiver

 • 150 g hodekål

 • 50 g spirer

 • 6-7 cherrytomater

 • 1 liten gulløk

 • ¼ agurk

 • Salt

 • Pepper

 • Lime/sitron

 • SESAMDRESSING
 • 4 ss ristet sesamfrø

 • 5 ss vann

 • 2 ts riseddik

 • 1 ts sesamolje

 • 1 ts sukker

FREMGANGSMÅTE
Start med å lage sesamdressingen din. Kjør alle ingrediensene inn i blenderen samtidig, helt til du ser at sesamfrøene er helt borte. Legg dressingen i kjøleskapet mens du prepper resten av ingrediensene. 

Kutt opp alle grønnsakene du ønsker å ha med, og legg dem oppi en bolle. Deretter varmer du opp en panne på medium høy varme. Du kan gjerne krydre fisken din med litt salt og pepper på begge sider. Stek laksen din på ca. 1,5 min på begge sider. Jeg liker at min er rosa i midten, så her kan du se an litt. 

Ta sesamdressingen ut fra kjøleskapet. Tilsett dressingen i salatblandingen og bland alle ingrediensene godt sammen. Spar gjerne 2 ss til fisken dersom du ønsker. Jeg liker salaten min litt syrlig og frisk, og har derfor ca. 1/2 sitron oppi. Her kan du smake litt til. Krydre med litt salt og pepper før servering. 

Da er det bare å legge alle ingrediensene dine på tallerkenen og nyte 🙂 

Tips

 • Dersom du foretrekker en tynnere dressing, kan du ha oppi 1 ss til med vann.
 • Sesamdressingen kan du lage flere dager i forveien. Den kan ligge i kjøleskapet opptil 1 uke.
 • Du kan også bruke andre salatblandinger.
 • Ta også en titt på min Poke Bowl med salmalaks

Håper dere vil teste denne enkle laksesalaten 🙂
Ønsker alle en fin dag videre, 
TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*