Adobo Med Kokosmelk

Adobo er en av de store filippinske rettene her hjemme. Retten er så smakfull og dufter av nydelige aromaer. Dette er ordentlig kosemat, og det beste av alt er at det krever ingen vanskelige teknikk eller ingredienser. Denne versjonen lagde jeg etter en intens cravings for adobo, og ville få frem gode smaker så raskt som mulig. Derfor krever denne ingen marinering og inneholder kokosmelk for å gjøre smaken rundere. 

Vann er ikke med på bildet

Denne adobo´n tar ca. 45 minutter å lage. 

Ingredienser for 4 porsjoner

  • 800 g svineribbe

  • 3 laubærblader

  • 1 gulløk

  • 3 kinesisk hviløk

  • 3 dl vann

  • 1 dl eddik

  • 1,5 dl soyasaus

  • 3 ts sukker

  • 1 ts svart pepper

FREMGANGSMÅTE:

1.Ribben skal stekes på begge sider på medium høy varme, med lokk på. Sidene skal få en fin stekeskorpe.

2. Ta ut ribben og stek hvitløk til gyllenbrune. Tilsett løk, laubærblader, pepper og ribben inn igjen. Stek i ca. 3-4 minutter til. 

3. Tilsett deretter vann, soyasaus, eddik og sukker (smak til med 2 ts først). Ta på lokket, skru varmen ned til lav, og la Adobo små koke i ca.30 minutter, eller til kjøttet er mørt.

4. Ha i kokosmelk og kok på ca. medium varme i ca. 10 minutter til.  

Da er det bare å servere! Sausen smaker himmelsk sammen med ris. 

Tips: 

  • Jeg bruker filippinsk eddik og soyasaus.
  • Dersom du ikke foretrekker kokosmelk, kan du tilsette ca. 1 dl til med vann, og servere dette med ris.
  • Adobo smaker aller best dagen etter når sausen har trekt seg ordentlig inn i kjøttet.
  • Du kan også bytte ut med ribbe med kylling, eller andre proteiner.

Tusen takk for alle dere som leser bloggen min her, og følger meg på sosiale medier. Ønsker dere en riktig fin start på uken 🙂
TuTu

Kommenter

Legg inn en kommentar

  Subscribe  
Notify of