Soyamarinerte Kyllinglår med Bok Choy

I dag tenkte jeg å dele enda en rask og enkel middag med dere, som kan lages på kun 20 minutter (dersom du marinerer kjøttet på forhånd) 🙂 Denne soyamarinerte kyllingretten med bok choi, passer kjempegodt både til barn og voksne, og kan fint f.eks. marineres kvelden før, og stekes rett etter du kommer hjem fra jobb. Utrolig godt med nykokt ris eller nudler til 🙂 

<strong>Ingredienser for 2 porsjoner: </strong>

 • 2 kyllinglår  

 • 2 ss soyasaus

 • 1 ss dark soyasaus

 • 1 ss honning

 • ½ ss oyster saus

 • 1 ½ – 2  ts sukker

 • 1 ts hvitløkskrydder

 • 1 ts eddik

 • 1 ts sesamolje

 • 1 dl vann

 • Tilbehør
 • Ris/nudler

 • Bok choy

 • Matolje til steking

Fremgangsmåte: 

Start med å blande alle ingrediensene til marinaden oppi en bolle, bortsett fra 1 dl vann, til sukkeret er oppløst. Lag noen kutt i kyllinglårene og legg dem oppi marinaden. Jeg foretrekker å marinere disse over natten, men det skal gå fint 1-2 timer (les tips).

Når kyllingen er ferdig marinert, varmer du litt matolje i en stekepanne på medium høy varme. Stek kyllinglårene på ca. 2,5 min på hver side. Senk deretter varmen ned til medium, og tilsett 1 dl vann i pannen og dekk over med lokk. Etter 3-4 minutter kan du snu kyllinglårene, skru varmen opp til medium høy igjen, og  og damp i ca. 3-4 minutter til. 

Mens du venter på kyllingene, kan du enten koke, steke eller dampe bok choy. Jeg valgte sistnevnte for en enkel tilberedning. 

Da er det bare å nyte disse smakfulle kyllinglårene med bok choy og ris eller nudler ved siden av 🙂 

Tips:

 • Jeg elsker å servere disse med agurk eller en salatblanding dager der jeg ønsker å gjøre det helt enkelt. Så bruk gjerne grønnsaker du liker.
 • Dersom du ikke rekker å marinere kyllingen over natten, men kun få timer, anbefaler jeg å blande inn 1 ts maisenna/potetmel oppi marinaden etter at du har tatt ut kyllinglårere til steking. Når kyllingen er ferdigstekt, heller du ut oljen og vannet, og varmer opp marinaden til du får en litt tykk saus. Denne sausen er kjempegod til ris, nudler, grønnsaker eller kyllingen.

Jeg har f.eks. lagt ut en spørsmålsboks på instagram stories (alt_asiatisk), så kom gjerne med forslag på hvilke oppskrifter dere ønsker å se videre 🙂
TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*