Sommerruller med Norske Reker, Svinekjøtt og Peanøttsaus

God torsdag alle sammen! Nå nærmer vi oss helg igjen, og selvom været er litt grått i dag, kan alltid en fargerik middag skape ekstra varme rundt middagsbordet 🙂 Som dere ser er dagens middag sommerruller. Jeg har delt flere av minef favoritt sommerruller tidligere, som dere finner nederst i innlegget. I dag har jeg brukt indrefilet av svin og norske reker og i disse nydelige sommerrullene. Sistnevnte gir en kjempe søt og god smak til disse sprø rullene 🙂 Ingrediensene tar deg ca.30 minutter å forberede. 

ingredienser til 10 sommerruller

 • 500 indrefilet av svin

 • 40 norske reker 

 • 10 rispapir

 • 150 g tørket risnuddler

 • 10 agurkbiter

 • 10 garlic chives

 • Syltede grønnsaker

 • Koriander

 • Mynteblader

 • PEANØTTSAUS
 • 2 fed hakket hvitløk

 • 4 ss hoisinsaus

 • 2 ss crunchy peanøttsmør

 • 1 ss soyasaus

 • 1 dl vann

 • 1 ts sesamolje

 • Peanøtt til topping

 • Matolje

FREMGANGSMÅTE:
Start med å koke risnudler etter anbefalt tid på pakningen. Skyld med vann når den er ferdig og la vannet renne ut gjennom en sil. 

Deretter kan du lage peanøttsaus. Fres hakket hvitløk i litt matolje på medium høy varme til den får en gyllenbrun farge. Tilsett hoisinsaus, peanøttsmør og soyasaus og rør godt. Ta varmen ned til lav, og tilsett vann. Merk at sausen vil se veldig rennende ut, men rør hele tiden i sausen og la den puttre i ca. 3 minutter til den tykner seg til ønsket konsistens. Merk at sausen vil bli tykkere når den avkjøler seg, så dersom du liker en litt mer flytende saus, kan du justere koketiden noe. Tilsett sesamolje før du løfter kjelen av platen. 

Forbedrer alle grønnsakene du ønsker å bruke, og skrell rekene. For å spare tid har jeg valgt å kutte kjøttet i tynne biter på maks 0,5 cm tykke. Kok deretter opp vann i en kjele. Når vannet koker, legger du oppi kjøttet. Prøv å separere dem fra hverandre, og kok i 1-2 minutter på høy varme, avhengig av tykkelsen på kjøttet. 

HVORDAN RULLER VI?

1. Dypp rispapir i en bolle med vann i maks 3 sekunder(skal ikke være varmt vann), og legg på en tallerken. Rispapiret skal fortsatt være hard, men den kommer til å mykne mens du legger på ingredienser. Legg på 3 – 4 skiver kjøtt, en skive agurk, litt syltede grønnsaker, risnudler og koriander.
2. Løft opp enden som er nærmest deg over rullen, og rull over en runde. Legg på 4 reker og dekk rekene med mynteblader. 
3. Brett inn kantene, og legg deretter en garlic chive oppå myntebladene.
4.Ta godt tak i rullen og rull hele veien over 🙂 

Du kan fint også servere alle ingrediensene på bordet, så kan alle prøve på å rulle disse sommerrullene selv 🙂 Dryss gjerne på med ekstra peanøtter i sausen, og ønsker du litt ekstra kick, kan du enten ha oppi chili eller sriracha (asiatisk chilisaus). 

TIPS:

 • I Vietnam pleier de som regel å bruke svineribbe i disse rullene, så dersom du ikke foretrekker helt magert kjøtt, kan du fint bruke ribbe eller nakkekoteletter.
 • Syltede grønnsaker gir en ekstra frisket til rullene, men dersom du ikke har syltede grønnsaker, kan du fint bare bruke ferske gulrøtter.
 • Disse smaker best ferske, men har du gjester eller større anledninger kan du fint lage de på forhånd.
 • Her er har du oppskrifter på andre sommerruller på bloggen 🙂
 • Her er oppskriften på syltede grønnsaker.

Håper dere vil teste disse nydelige sommerrullene 🙂 
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*