Kinesiske Pannestekte Dumplings

Disse nydelige dumplingsene blir også kalt for jiaozi eller potstickers. De ligner veldig på japanske gyoza som jeg har lagt ut tidligere. Hovedforskjellen er at kinesiske potstickers ofte større og fyldigere, og deigen utenfor kan også være noe tykkere. Jeg elsker begge deler, og disse ble minst like populære her hjemme 🙂 I dag har jeg laget en variant med kjøttdeig av biff. De ble super saftig inni, og kjempe sprø i bunnen. 

ingredienser til ca. 24 dumplings

 • 400 g kjøttdeig av storfekjøtt

 • 50 g hakket gressløk

 • 1 revet gulrot

 • ½ hakket løk

 • 2 ss maisenna

 • 2 ss soyasaus

 • 1 ss oystersaus

 • 2 ts sukker

 • 1 ½ ts sesamolje

 • 1 ts hvitløkskrydder

 • ½ ts svart pepper

 • 1,5 – 2 dl kokende vann

 • 1-2 ss matolje til steking 

 • 2 ts sesamolje til steking

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk høydepunkter på instagram!

Start med å kombinere kjøttdeig, maisenna, soyasaus, oystersaus, sukker, sesamolje, hvitløkskrydder og svart pepper i en bolle. Ha deretter oppi revet gulrot, hakket gressløk og hakket løk og bruk god til å blande alle ingrediensene godt sammen. Mariners i minst 30 minutter. 

Du kan se wrapping-video som heter “Potstickers” under høydepunkter instagram: Jeg bruker den sammen teknikken til å wrappe disse som i oppskriften på enkle kinesiske dumpling. Eneste forskjellen er at jeg laget kun 2 brett på hver side siden disse er mye større. Legg 1 ss med fyll i midten av dumplings arket, og ta litt vann på halve kanten. Klyp kun den midterste delen av arkene sammen. Åpne opp den ene halvdelen, og lag to brett innover mot midten. Og gjenta prosessen på motsatt side. 

STEKING:

 1. Varm en stekepanne på medium høy varme med ca. 1-2 ss matolje. Legg ca. halvparten av dumplingsene inn av gangen. 
 2. Stek til du får den samme gyllenbrune stekeskorpen som på bildet. Ca. 2 minutter – 3 minutter.
 3. Hell inn ca. 1,5 – 2 dl kokende vann. Avhengig av hvor stor din stekepanne er. Vannet bør dekke minst 1 cm av dumplingsene. Sett deretter på lokk, skru varmen ned til medium og stek i ca. 13-14 minutter, eller til vannet er borte. Husk å ikke ta av lokket underveis. 
 4. Ta av lokket når pannen er tom for vann. Skru varmen ned til lav og tilsett sesamolje i pannen. Vend litt på pannen slik at sesamoljen blir jevnt fordelt utover. Sett på lokk og stek i ca. 2-3 minutter til. Bunnen skal være gyllenbrun og crispy som på bildet nr. 2. 

Disse er kjempe smakfulle og søte i smak og passer godt også til småbarn. Dersom du ønsker ekstra kick, elsker å dyppe med soyasaus blandet sammen med chilisaus 🙂 

TIPS:

 • Dersom du ikke finner runde dumplings ark, kan du også kjøpe gyoza ark. Jeg fant min fra asiatisk matbutikk.
 • Anbefales å bruke kinesisk soyasaus for en autentisk smak.
 • Du kan fint lage fylllet opptil 2 dager før. Har du noe fyll eller dumplings til overs kan de fryses ned.
 • Har du lyst på andre dumplings oppskrifter? Ta en titt på samlingen her 🙂

Tusen takk for at du titter innom her for å lese mine oppskrifter 🙂 Har du noen spørsmål eller forslag, er det bare å legge igjen kommentar under! Håper dere vil teste disse nydelige pannestekte dumplingsene, 
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*